counter

Όλγα Λαφαζάνη: "Ο μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος όπως τον έζησα" (Στο Olga's Blog)

Όλγα Λαφαζάνη: "Ο μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος όπως τον έζησα" (Στο Olga's Blog)
Όλγα Λαφαζάνη: "Ο μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος όπως τον έζησα" (Στο Olga's Blog)

Ένα μεσημέρι, πριν από 1 μήνα περίπου, χτυπάει το τηλέφωνο μου. Για καλή μου τύχη το σηκώνω. (συνήθως τέτοιες ώρες βρίσκομαι στον απόλυτο πανικό προσπαθώντας να ταΐσω τη μικρή, να παίξω μαζί της και ύστερα να τη βάλω για ύπνο, όποτε το τηλέφωνο στην καλύτερη περίπτωση είναι στο αθόρυβο) Στην άλλη γραμμή… μια παλιά, πολύ καλή μου συνεργάτης και φίλη. 

Όλγα μου λέει… στις 6 Απριλίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ο 9ος μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος. Η εταιρεία IKEA του ομίλου FOURLIS  θα είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς. Μέσα από την ομάδα που θα δημιουργήσει αλλά και με την ενεργή συμμετοχή  κάποιων επώνυμων μαμάδων  θα στηρίξει την Ανοιχτή Αγκαλιά, Παράρτημα Θεσσαλονίκης.  Τι λες τρέχουμε ;

Χωρίς να το σκεφτώ είπα αμέσως ναι! Μετά κόλλησα... Για το λόγο του ότι δεν ρώτησα τα χιλιόμετρα που έπρεπε να τρέξω γιατί μόνο αυτό με άγχωνε…. Αν και δεν είχα τρέξει ποτέ μου σε Μαραθώνιο και το μόνο που ήξερα ήταν ότι ήταν για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Όταν το ανακοίνωσα στο σύζυγο μου, μου είπε πως πρέπει να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορούσα. Αντίστοιχα εκείνος ζήτησε από κάποιους παίκτες της ομάδας μπάσκετ Ίκαροι Σερρών, οι οποίοι είναι Θεσσαλονικείς να τρέξουν μαζί μας, καθώς σαν αθλητές που τους θαυμάζουν πολλά μικρά παιδιά, είναι καλό να δίνουν τέτοια όμορφα παραδείγματα και πρότυπα. Η απάντηση κι εκείνων ήταν άμεση και φυσικά θετική.  Τι είναι η Ανοιχτή Αγκαλιά; Είναι ένας σύλλογος με πολύ μεγάλο έργο, που εστιάζει στην ψυχολογική στήριξη και ενίσχυση της υγείας του παιδιού. Αυτό το αδιαπραγμάτευτο αγαθό που πρέπει να το έχουμε όλοι οι άνθρωποι.

Θα θέλαμε να συμβάλλεις με τον τρόπο σου κι εσύ σ’ αυτή την ενέργεια καθώς αυτό το διάστημα βρίσκεσαι στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός πέρασε και έφτασε η μέρα του αγώνα. Όλοι συγκεντρωμένοι στην αφετηρία… μικροί και μεγάλοι! Η στιγμή της εκκίνησης έφτασε…

Ειλικρινά δεν ξέρω ποια συναισθήματα να πρωτομοιραστώ μαζί σας;

Τη χαρά μου; Που άκουσα και είδα σχεδόν  περίπου 15.000  να τρέχουν σ αυτό το μαραθώνιο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών ; Την πληρότητα που ένιωθα κάθε στιγμή που σκεφτόμουν ότι και εμείς συμβάλλουμε με τον τρόπο μας  για ένα καλό σκοπό; Την περηφάνια για τα τρία παιδιά της ομάδας (Φίλιππο Συμεωνίδη, Νίκο Μποχωρίδη και Αργύρη Σιώπη) που παρά το γεγονός ότι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη στις 4 τα ξημερώματα καθώς είχαν αγώνα μπάσκετ στην Αθήνα την προηγούμενη μέρα, ήρθαν μέσα στο χαμόγελο και τη θετική ενέργεια για να ενισχύσουν την ikearunningteam;

Και φυσικά το ότι χάρηκα ιδιαίτερα που είδα τις φίλες  Δέσποινα Καμπούρη, Έλλη Κοκκίνου και Μαριέττα Χρουσαλά που κι εκείνες δέχτηκαν με χαρά την πρόταση για συμμετοχή.

Είδα ανθρώπους που αγαπώ, έτρεξα με ανθρώπους που θαυμάζω (μόνο και μόνο που συμμετείχαν σ αυτή την ενέργεια) και ένιωσα περήφανη γιατί υπάρχουν νέοι και μεγαλύτεροι άνθρωποι με αξίες και ιδανικά.

Και μπορεί να είχα αγχωθεί στην αρχή αν θα τα καταφέρω. Αλλά τελικά όχι μόνο μπόρεσα να τερματίσω, αλλά να απολαύσω στο έπακρο όλη τη διαδρομή(κι ας έβρεχε, ούτε που το καταλάβαινα)  και να μη νιώσω καμία απολύτως κούραση. Και ξέρετε γιατί; Επειδή είχα θετική σκέψη. Και είχα στο μυαλό μου πάντα ότι το κάνω για κάτι όμορφο και θετικό.

Και κατάλαβα πόσο όμορφο συναίσθημα είναι αυτό του να προσφέρεις. Σε γεμίζει πολύ περισσότερο από όταν παίρνεις κάτι και συνέχεια να ζητάς. Και πώς όλοι μαζί ενωμένοι σε μια αγκαλιά μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Και πώς υπάρχουν καλοί και χαμογελαστοί άνθρωποι, αισιόδοξοι και με θετική αύρα ακόμα και στη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα. Το έζησα για πρώτη φορά και σίγουρα μου άφησε την πιο γλυκιά γεύση!!!

Ευχαριστώ την Σοφία Λιλίτση που με πήρε τηλέφωνο εκείνη τη μέρα…  την κόρη μου που με άφησε να μιλήσω( συνήθως δεν μ αφήνει!!!), τις καλές μου φίλες Έλλη, Μαριέττα και Δέσποινα που ήταν εκεί για να βοηθήσουμε την ανοιχτή Αγκαλιά και τους Φίλλιπο, Νίκο και Αργύρη που μου έδειξαν πως υπάρχουν ακόμα ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

P.S  5 μέρες μετά , το μόνο σημείο του σώματός μου που δεν πονάει είναι τα δάχτυλά μου , ευτυχώς για να γράψω την ιστορία μου. Άξιζε και με το παραπάνω! Εδώ λέω και του χρόνου!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR