counter

Οι πρώτες μου σκέψεις ως μανούλα

Οι πρώτες μου σκέψεις ως μανούλα
Οι πρώτες μου σκέψεις ως μανούλα

Βάσω Κολλιδά

Καλημέρα φίλες μου.

Εδώ είμαι πάλι μαζί σας !!!

Πέρασαν ήδη 11μερες και δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω, ότι αυτό το μικρό πλασματάκι που είχα μέσα στη κοιλίτσα μου 9 μήνες είναι εδώ μαζί μας.

Όλοι μας έχουμε τόσο μεγάλη χαρά, στο σπίτι είναι όλα έτοιμα να υποδεχτούν το καινούριο μέλος και εγώ έχω μεγάλη ανυπομονησία να επιστρέψω και να μπω πλέον σε άλλους ρυθμούς!

Παρόλο που η απουσία μου ήταν μικρή, ένιωσα ότι λείπω αρκετές μέρες και με το που έφτασα στο σπίτι, ένιωσα νοσταλγία και συγκίνηση. Πήρα τον μικρό αγκαλιά και του έδειξα το καινούριο του σπιτάκι.

Το πρώτο βράδυ μας ήταν δύσκολο και εγώ σαν άπειρη μανούλα προσπαθώ να λειτουργήσω με το ένστικτο. Έχω πάρα πολλά να μάθω και θέλω χρόνο να γνωρίσω το μικρό μου αντράκι.

Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα... Πολλές φορές σε πιάνει τρέλα γιατί κλαίει, δεν ξέρεις τι θέλει, πρέπει να τον αλλάζεις αρκετές φορές την μέρα, είσαι κλεισμένη μέσα στο σπίτι, πονάς τις πρώτες μέρες, δεν έχεις διάθεση, αν δεν έχεις άνθρωπο να σε βοηθήσει (σκούρα τα πράγματα).

Δυσκολεύεσαι με λίγα λόγια και θέλεις χρόνο να προσαρμοστείς.

Είναι όμως τόσες πολλές οι χαρές που σου δίνει, σε κοιτάει μέσα στα μάτια κι είναι σα να σου λέει, μανούλα σε έχω ανάγκη, η μυρωδιά του σε χαλαρώνει και ότι πρόβλημα και έχεις ,το ξεχνάς με το που το κοιτάς. Όταν πονάει σκέφτεσαι (από μέσα σου) ότι είσαι διατεθειμένη να κανείς τα πάντα για να μην το βλέπεις να υποφέρει. Μεγαλώνει κάθε μέρα, ανοίγει τα ματάκια του, κάνει γκριμάτσες και χαμογελάει συνέχεια.

Το πιο σημαντικό που μια μαμά θα πρέπει να διαθέτει είναι μεγάλη υπομονή!!!

Το ξέρω μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά η ψυχολογία της μαμάς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να είναι ήρεμο το μωρό. Πρέπει να είμαστε χαλαρές την ώρα του θηλασμού κ να προσέχουμε την διατροφή μας για να παίρνει το μωρό βιταμίνες. Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε και να μην επηρεάζεστε με ότι συμβαίνει γύρω σας.

Επίσης σημαντική είναι η βοήθεια και η συμπαράσταση του μπαμπά ,να είναι κοντά στη γυναίκα και στο μωρό, να βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θέλω να σας ευχηθώ μια πολύ καλή εβδομάδα και έναν υπέροχο μήνα...!

Πολλά φιλιά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσετε την αγάπη σας ή τα παράπονα σας.

Θα με βρείτε ...

Facebook: Vaso kollida A

Twitter: V_iris_Kollida

Instagram: V_iris

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR