counter

Να γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Ρώμη την περίοδο των Χριστουγέννων!

Να γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Ρώμη την περίοδο των Χριστουγέννων!
Να γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Ρώμη την περίοδο των Χριστουγέννων!

Η Ρώμη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μοιάζει πιο παραμυθένια από ποτέ. Είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για να δει κανείς τη Ρώμη, καθώς η πόλη είναι απίστευτα στολισμένη.

Έχει μεγάλη παράδοση όσον αφορά στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες αλλά και στα γιορτινά δρώμενα. Στην Ιταλία η περίοδος των Χριστουγέννων αρχίζει από τις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων.

Μπορείτε να πάτε στην περίφημη μπαρόκ πλατεία της Ρώμης, Piazza Navona, η οποία είναι μία μεσαιωνική γειτονιά, όπου χτυπάει η βραδινή διασκέδαση της πόλης. Τον Δεκέμβριο, η Piazza Navona, μετατρέπεται σε μια τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά. Εκεί, θα βρείτε πάγκους που πωλούν όλα τα χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκά, παιχνίδια, φιγούρες φάτνης, διακοσμητικά και δώρα.

Στη συνέχεια μπορείτε να μεταφερθείτε στη Via del Corso και να απολαύσετε ένα απεριτίφ και έπειτα στο τελείωμα της οδού εκεί που αρχίζει η Piazza del Popolo, θα θαυμάσετε τη χορωδία της πόλης να παίζει τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η Στολισμένη Ρώμη

Όποιος επισκεφθεί τη Ρώμη, δεν πρέπει να παραλείψει να πάει στη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι. Εκεί στήνεται ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δένδρο με μια φάτνη, η οποία αποκαλύπτεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Χιλιάδες επισκέπτες μαζεύονται στην πλατεία τα μεσάνυχτα της παραμονής και παρακολουθούν από τεράστιες οθόνες τη θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου που τελεί ο Πάπας. Επιπλέον, στην ίδια πλατεία στις 13 Δεκεμβρίου οργανώνεται μια πολύχρωμη παρέλαση για τη γιορτή της Αγίας Λουκίας.

Έπειτα, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο, έμβλημα της Ρώμης καθώς και τον ιππόδρομο, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και την πιάτσα Venezia. Ακόμη, πρέπει να βρεθείτε στο Castel Sant'Angelo, όπου στήνεται μια υπαίθρια πίστα πατινάζ και υπάρχει και μια μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά.

Οπωσδήποτε, να πάτε στο πιο διάσημο και αδιαμφισβήτητα όμορφο συντριβάνι της Ρώμης, τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi που βρίσκεται στην περιοχή του Quirinale.Είναι το μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης ύψους 26 περίπου μέτρων. Η Φοντάνα ντι Τρέβι, θεωρείται ένα μοναδικό ιστορικό μπαρόκ αξιοθέατο που συναντά κανείς στο κέντρο της Ρώμης

Το Κολοσσαίο

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR