counter

Ο έρωτας μπορεί να σου «κοστίσει» φίλους;

Ο έρωτας μπορεί να σου «κοστίσει» φίλους;
Ο έρωτας μπορεί να σου «κοστίσει» φίλους;

Ο έρωτας μπορεί να σου «κοστίσει» φίλους;

Έρευνα του Ινστιτούτου Γνωστικής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε φορά που ερωτευόμαστε κινδυνεύουμε να «χάσουμε» έναν με δύο στενούς φίλους, ακριβώς επειδή ο νέος μας σύντροφος μας απορροφά πλέον αρκετό χρόνο.

 

Ποιος μένει, ποιος φεύγει

Μην ανησυχείτε! Οι πραγματικά καλοί φίλοι δεν θα φύγουν, επειδή εσείς ερωτευτήκατε. Μπορεί να υπάρξει μια απόσταση, δεδομένου ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι συνθήκες και να περιοριστεί ο χρόνος που αφιερώνατε αρχικά σε αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να σας νοιάζονται, ή ότι θα πάψουν να είναι εκεί για εσάς. 

 

Οι φίλοι που μπορεί να «χαθούν», από τη στιγμή που εσείς θα συνάψετε μια καινούργια ερωτική σχέση, είναι πρόσωπα που η φιλία μαζί τους έχει πιθανόν στηριχθεί σε ιδιοτελείς λόγους. Έτσι ενδεχομένως, δεν θα χαρούν με τη χαρά σας (καθώς τους στερεί αυτό που είχαν μαζί σας) και ίσως ζηλέψουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν, ίσως οριστικά. Σ’ αυτή τη περίπτωση δε μιλάμε για φιλίες, αλλά για φιλικές επικοινωνίες που μπορεί να πάψουν.

 

Μήπως φταίτε και εσείς;

 

Μήπως σε κάποιο βαθμό είναι η δική σας συμπεριφορά, που υπό το κράτος του έρωτα, έχει οδηγήσει κάποιους φίλους σας σε τροχιά φυγής; Κάντε την αυτοκριτική σας, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

  • Σε τι βαθμό νοιάζεστε και φροντίζετε τους φίλους σας; Πόσο χρόνο τους αφιερώνετε πλέον;

  • Φροντίζετε αυτός να είναι ποιοτικός;

 

  • Έχει αλλάξει η συμπεριφορά σας απέναντι τους; και αν ναι γιατί; Μήπως τελικά η νέα σχέση λειτούργησε ως αφορμή για να απαλλαχτείτε από μια φιλία που στηριζόταν σε λάθος λόγους; Ή μήπως τα άτομα που έχετε αφήσει «εκτός», είναι άτομα στα οποία θα ξανα-επιστρέφατε;

  • Τι συνέπειες μπορεί να έχει στο μέλλον το να ρισκάρετε μια φιλία;

  • Σε κάθε περίπτωση με τους πολύ καλούς σας φίλους, φροντίζετε να λύνετε τις διαφορές που πιθανόν να προκύψουν εξαιτίας της σχέσης σας και αφιερώστε τους το χρόνο που πρέπει.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR