counter

Μύθος η προτίμηση στους αρρενωπούς συντρόφους

Μύθος η προτίμηση στους αρρενωπούς συντρόφους
Μύθος η προτίμηση στους αρρενωπούς συντρόφους

Μύθος η προτίμηση στους αρρενωπούς συντρόφους

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας καταρρίπτουν τη στερεότυπη πεποίθηση ότι η πλειονότητα των γυναικών προτιμάει για συντρόφους αυτούς που διαθέτουν έντονα ανδρικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, οι γυναίκες προσελκύονται από τον κλασικό αρρενωπό σωματότυπο μόνο τις γόνιμες μέρες τους.

 

Η σημαντική στροφή που παρατηρείται στις προτιμήσεις τους κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας της γενετικής εξέλιξης για υγιείς και ωραίους απογόνους.

 

Η καλή σεξουαλική ζωή δεν έχει ηλικία

 

Οι γυναίκες που αξιολογούν ότι το σεξ είναι κάτι σημαντικό στη ζωή τους είναι τρεις φορές πιο πιθανό να παραμείνουν σεξουαλικά ενεργές καθώς μεγαλώνουν. Το Κέντρο Έρευνας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δημοσίευσε έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες δε χάνουν το ενδιαφέρον τους για το αντίθετο φύλο στο βάθος των ετών, εφόσον στη μέση ηλικία διατηρούν μια υγιή, ενεργή σεξουαλική ζωή.

Κρίσιμος παράγοντας, εκτός από τις ορμόνες, είναι και το τι θέση έχει το σεξ στη ζωή μιας γυναίκας, άσχετα με τα χρόνια της. Μια στις 10 γυναίκες διεθνώς νιώθει άβολα να ζητήσει από το σύντροφό της να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

 

Λυγίζουν ακόμη και οι άντρες στο απαλό άγγιγμα

 

Ένα ζεστό χάδι είναι ικανό να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο των αντρών και να ξυπνήσει τη ρομαντική τους φύση. Μελέτη του Πανεπιστημίου Aalto της Φιλανδίας απέδειξε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να κινητοποιήσει το σύστημα υποδοχέων οπιοειδών του εγκεφάλου, η αύξηση των οποίων αποτελεί σημαντικό συστατικό για τη διατήρηση των κοινωνικών δεσμών και των μακροχρόνιων σχέσεων. Η έρευνα μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε ημίγυμνους άντρες, τους οποίους άγγιζαν οι σύντροφοί τους παντού, εκτός της ερωτογενούς ζώνης.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR