counter

Κώστας Τσάκωνας: Η ζωή του Έλληνα κωμικού που νικήθηκε από τον καρκίνο

Κώστας Τσάκωνας: Η ζωή του Έλληνα κωμικού που νικήθηκε από τον καρκίνο
Κώστας Τσάκωνας: Η ζωή του Έλληνα κωμικού που νικήθηκε από τον καρκίνο

Κώστας Τσάκωνας

Από την Χριστίνα Μόνη 

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1943. Έζησε σαν μαχητής, πάλεψε σαν μαχητής και έφυγε από αυτή τη ζωή μαχόμενος. Στις4 Νοεμβρίου 2015 ο Κώστας Τσάκωνας «νικήθηκε» από τον καρκίνο και δυστυχώς προκάλεσε θλίψη σε οικογένεια, φίλους και σε όσους τον αγάπησαν μέσα από τα έργα του.

Ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης γνωστός περισσότερο από τις κωμικές ταινίες «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη». Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Ο Κώστας Τσάκωνας ζούσε στην Αργυρούπολη με την οικογένεια του και τα αδέρφια του τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια η σύζυγος του και ο γιός του οι οποίοι στάθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα του στο νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν.

Ο ηθοποιός  αγαπήθηκε για το χιούμορ του και με ελπίδα αντιμετώπιζε και την ασθένεια του. Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του είχε δηλώσει: «Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Με το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα "φύγει" προ πολλού" . "Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως. Τον έχω πάρει στα αστεία. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι καθόλου. Κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. Άλλωστε τον θάνατο και την εφορία δεν τα αποφεύγεις». 

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από την ζωή και όσοι το επιθυμούν θα του πουν το «τελευταίο αντίο» το Σάββατο στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης. 


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR