counter

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε Γιώργο Λιάγκα: "Δεν έχω παίξει σε φρουτάκια ούτε μισό cent από τα λεφτά του Άλλου Ανθρώπου"

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε για όλους και για όλα στον Γιώργο Λιάγκα και στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1. Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» απάντησε για τα φρουτάκια και τον τζόγο, αποκάλυψε το ύψος των χρηματικών ποσών που έμπαιναν στην Κοινωνική Κουζίνα, ενώ τόνισε πως υπάρχει αιτιολόγηση για τη μεταφορά χρημάτων που κάποιου του έδιναν για να τα κάνει ό,τι θέλει.

«Ήμουν στην Πάτρα και μαγείρευα. Μου πήρε συνέντευξη μία δημοσιογράφος και μετά από λίγες ώρες μου έδειξε το δημοσίευμα για το έλεγχο από την Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Δεν το περίμενα. Έπαθα σοκ, όταν διάβασα την είδηση γιατί το 99,9% ήταν ψέματα» ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «18 εκατομμύρια γεύματα, με κόστος μερίδας, 0,40 έως 0,50 λεπτά. Αυτά κόστισαν περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ στα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου. Η διαμονή, τα καύσιμα, τα εισιτήρια, οι λογαριασμοί κλπ κόστισαν πάνω από 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά πλήρωνα και τα έξοδα του σπιτιού μου από αυτά τα χρήματα, αφού δεν είχα άλλα έσοδα. Με κατηγόρησαν ότι είμαι πληρωμένος αλληλέγγυος. Η αλληλεγγύη αυτό είναι, να μοιράζεσαι. Τα 13 χρόνια λειτουργίας του Άλλου Ανθρώπου χρειάστηκαν για τα έξοδά του 12 εκατομμύρια ευρώ. Την περίοδο της καραντίνας, μόνο ο άλλος άνθρωπος μαγείρευε για τον κόσμο 5.000 μερίδες τη μέρα. Δεν ισχύει ότι μαγείρευα νεροζούμι. Αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου». Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τα χρηματικά ποσά που μπήκαν στους λογαριασμούς της Κοινωνικής Κουζίνας. «Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μπήκαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 2.900.000 πήγαν για τον Άλλο Άνθρωπο. Το σπίτι που μένω το πληρώνουν άνθρωποι. Εγώ ανέκαθεν έμενα στον χώρο του Άλλου ανθρώπου, πλήρωνα τα έξοδά του από τα χρήματα που έδινε ο κόσμος. Ακόμα και τα τσιγάρα μου τα αγοράζω από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου», τόνισε. 

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: "Έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει παιδιά και δεν είδαμε φωτογραφία τους τη δική μου την είδα άρα είμαι χειρότερος από αυτούς;"

Αργότερα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ρωτήθηκε και για τα φρουτάκια και τη φωτογραφία που τον δείχνει μέσα σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών. «Είναι σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Κατ’ αρχάς η φωτογραφία είναι παράνομη και σε αυτό θα σου απαντήσω όταν γίνει το δικαστήριο. Εγώ δηλώνω ευθέως και σε κοιτάζω στα μάτια, πως ούτε μισό λεπτό από τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου δεν έχω παίξει για φρουτάκια. Αν βγει ότι έπαιζα με αυτά τα χρήματα, ας με εκτελέσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Όλα αυτά τα χρόνια, έρχονταν οι άνθρωποι και μου έδιναν χρήματα για να τα κάνω ό,τι θέλω. 100, 200, 500 ευρώ, ακόμα και 5.000 για εμένα. Ήταν και μετρητά αλλά και μεταφορά στους λογαριασμούς μου. Υπάρχει αιτιολόγηση για τη μεταφορά χρημάτων που έγραφαν “Κωστάρα, αυτά για σένα, για πάρτη σου”» , υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας στον Γιώργο Λιάγκα και στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1:

«Δεν έχω παίξει ποτέ ούτε μισό cent του ευρώ από τα λεφτά του Άλλου Ανθρώπου. Δεν έχω πάθος με τον τζόγο. Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2024, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσα χρήματα είχαν μπει, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσα πολλά τα λεφτά».

Δείτε περισσότερα στο παραπάνω βίντεο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR