counter

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Το κρυφό ειδύλλιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η ένσταση της Φρειδερίκης

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Το κρυφό ειδύλλιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η ένσταση της Φρειδερίκης
Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Το κρυφό ειδύλλιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η ένσταση της Φρειδερίκης

Ο έρωτας του διαδόχου του θρόνου και πρίγκιπα της Ελλάδος Κωνσταντίνου με την σούπερ σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη θα μπορούσε να είναι ένα όμορφο παραμύθι. Ήταν όμως πραγματικότητα και το πιο hot gossip που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '60 και αντέχει στο χρόνο μέχρι και σήμερα.

Φήμες μάλιστα έλεγαν ότι ο Φιλιποιμην Φίνος πλήρωσε και έφτιαξε το δρόμο ώστε να μπορέσει ο διάδοχος να πηγαίνει με το σπορ αυτοκίνητό του στο στούντιο και να παρακολουθεί τα γυρίσματα της Αλίκης.

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ - Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πρώτη γνωριμία

Η πρώτη γνωριμία έγινε στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη στα τέλη του '59, όταν ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τόπο στα νιάτα» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διάδοχος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την νεαρή Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία συναντούσε σχεδόν καθημερινά. 

Ο Κωνσταντίνος φυσικά, δεν έχανε καμία παράσταση της σταρ. 

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει σε συνέντευξή του ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης. «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονταν στη Ρώμη. Η Φρειδερίκη δεν την ενέκρινε αλλά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συναντούσε κρυφά την αγαπημένη του.

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό» μάλιστα, μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Σύμφωνα με τα Μέσα της εποχής, ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, σύχναζε ατελείωτες ώρες έξω από το θέατρο για να δει την Ελληνίδα σταρ ενώ της έστελνε κάθε μέρα ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με μία κάρτα ανάμεσά τους στην οποία υπέγραφε πάντα ως «Κώστας».

Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, είχε δηλώσει:

«Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

Σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει:

«Έχει μαζευτεί κόσμος να τον δει, τότε η Φρειδερίκη μας είχε χωρίσει και φτάνει ο θίασος και ανεβαίνω στο ξενοδοχείο που ήταν στην πλατεία και σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι, χαμογέλασα, χαιρέτησα και του έκανα χαλάστρα. Όλοι έφυγαν, ήρθαν σε εμένα και έμεινε μόνος του ο Κωνσταντίνος».

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ - Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η στιγμή που τον αγνόησε και η φωτογραφία του στο WC

Στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό», ο Γιάννης Παπαμιχαήλ αναφέρει ένα ιστορικό περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, στην πρεμιέρα της παράστασης «Οδός Ονείρων», στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Παρόντες, στην πλατεία, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα. Όταν έκανε την είσοδό του ο -τότε πρίγκιπας- Κωνσταντίνος, σηκώθηκαν όλοι όρθιοι, κατά το πρωτόκολλο.

Όλοι, εκτός από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παρέμεινε στη θέση της και πρότεινε, μάλιστα, επιδεικτικά το χέρι της για να της κάνει χειροφίλημα. 

«Θυμάμαι», έλεγε η ίδια, «είχε γράψει η Ελένη Βλάχου: “αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;” Του είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα». Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο μετά το περιστατικό, ανακοινώθηκαν οι αρραβώνες του με την Άννα Μαρία (Διαβάστε το βιογραφικό της).  Πολλοί που ήταν κοντά στην Αλίκη Βουγιουκλάκη μάλιστα, έχουν αναφέρει ότι πάνω από την τουαλέτα, στο WC, η ίδια είχε φωτογραφία του Κωνσταντίνου!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR