counter

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών – Live εικόνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών – Live εικόνα
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και επίσημοι προσκεκλημένοι στη Μητρόπολη Αθηνών – Live εικόνα

Το τελευταίο “αντίο” στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο λέει σήμερα η οικογένειά του όπως και οι επίσημοι προσκεκλημένοι που έφτασαν για την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη συνόδευσαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, που ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι προς την Μητρόπολη συνόδευσαν μόνο οι τρεις γιοι του, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Λίγο πριν τις 11:20 έφτασαν στη Μητρόπολη οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με μερίδα των συγκεντρωμένων έξω από τη Μητρόπολη να τους αποδοκιμάζει.

Διαβάστε επίσης - Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Ζωή σαν παραμύθι - Σπάνιες φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία μέχρι το τέλος

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν επίσης ο Μάκης Βορίδης και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Ακολούθησαν ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την βασιλομήτορα Σοφία, αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το παρών στην κηδεία έδωσε και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του Μαξίμα, όπως και ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος. Στη Μητρόπολη βρίσκεται και ο πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας, όπως και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, με τον βασιλιά Φελίπε να χειροκροτείται από τον κόσμο.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η πριγκίπισσα Άννα που εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολούθησαν τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' της Δανίας και τέλος η Άννα Μαρία συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ.

Δείτε live εικόνα από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR