counter

Κάτια Τσόβγκαν: Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή της «Τίνκερμπελ» πριν το Nomads- Μαδαγασκάρη!

Κάτια Τσόβγκαν: Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή της «Τίνκερμπελ» πριν το Nomads- Μαδαγασκάρη!
Κάτια Τσόβγκαν: Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή της «Τίνκερμπελ» πριν το Nomads- Μαδαγασκάρη!

Η Κάτια Τσόβγκαν είναι 29 ετών, γεννήθηκε στην Ουκρανία και είναι Πρωταθλήτρια Muay Thai . Όταν ήταν 5 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της σε ένα χωριό στα Χανιά. Αν και έχει την Κρήτη στην καρδιά της, πλέον ζει στην Αθήνα. Όταν ήταν 7 ετών μπήκε στη ζωή της ο στίβος. Συμμετείχε σε πρωταθλήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατακτώντας σημαντικές θέσεις και μετάλλια. Το 2004 την επέλεξαν ως μια από τις καλύτερες αθλήτριες της χρονιάς και μάλιστα ήταν μια από τις λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Το 2012 ανακάλυψε το Muay Thai. Άρχισε τις προπονήσεις από περιέργεια και τελικά, το ερωτεύτηκε. Με πείσμα, πίστη και υπομονή, ξεπέρασε τον εαυτό της και πλέον έχει αφιερώσει την αθλητική της καριέρα αλλά και τη ζωή της στην πολεμική αυτή τέχνη από την Ταϊλάνδη έχοντας καταφέρει να κατακτήσει πολλούς τίτλους. 

Ως μέλος της επιτροπής Γυναικείου Αθλητισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΜουάιΤάι (Π.Ο.Μ) δραστηριοποιείται, από τις αρχές του 2018,  κατά της βίας κατά των γυναικών και κατά του παιδικού bullying στην Ελλάδα. Η Κάτια Τσόβγκαν συνδυάζει το Muay Thai με το fitness - δύναμη και θηλυκότητα σε μια πολεμική τέχνη που κερδίζει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερες γυναίκες.  

Η ξανθιά… Τίνκερμπελ, όπως είναι το ψευδώνυμό της, που στο ρινγκ μεταμορφώνεται σε πολεμίστρια, δηλώνει έτοιμη να αφήσει για λίγο την αγαπημένη της πολεμική τέχνη και τους αθλητές της για να ζήσει στο έπακρο την πρόκληση του Nomads.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR