counter

Καραμπέτη - Κοντογεώργη: Η απίστευτη μεταμόρφωση - Φωτογραφίες

Καραμπέτη - Κοντογεώργη: Η απίστευτη μεταμόρφωση - Φωτογραφίες
Καραμπέτη - Κοντογεώργη: Η απίστευτη μεταμόρφωση - Φωτογραφίες

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

 Εντυπωσιακή είναι η μεταμόρφωση τόσο της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτης, όσο και της Νάντιας Κοντογεώργη για την παράσταση «Η όπερα της πεντάρας» που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς από τις 24 Φεβρουαρίου σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

 Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν για την παράσταση οι δύο κυρίες  είναι αγνώριστες.

Την μοναδική  Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη θα απολαύσουμε στο ρόλο της κυρίας  Πίτσαμ  και την Νάντια Κοντογεώργη με την υπέροχη φωνή της στον ρόλο της Πόλλυ.

Η παράσταση αναμένεται να είναι ένα από τα θεατρικά γεγονότα της χρονιάς ,καθώς διαθέτει ένα δυνατό πολυπληθή θίασο, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Χρήστος Λούλης (Μακχήθ), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυρία Πίτσαμ), Άγγελος Παπαδημητρίου (Κύριος Πίτσαμ), Λυδία Φωτοπούλου (Τζέννυ), Νίκος Καραθάνος (Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν), Νάντια Κοντογεώργη (Πόλλυ), Κίκα Γεωργίου (Λούσυ), ενώ τους πλαισιώνει ζωντανά 12μελής ορχήστρα.

 «Η όπερα της πεντάρας» έχει κατά καιρούς αντιμετωπιστεί ως μιούζικαλ, ως πολιτική σάτιρα με τραγούδια, ως κωμωδία ευρείας κατανάλωσης, ως μουσικό μπουλβάρ, ακόμα και ως επιθεώρηση εποχής.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για τίποτε από αυτά.

«Η όπερα της πεντάρας»μπορεί να δανείζεται στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου, αλλά τελικά αποτελεί ένα ιδιαίτερο θεατρικό είδος από μόνη της. Και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη δυσκολία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση για ένα σύγχρονο ανέβασμα: μέσα από μια προσεκτική και θαρραλέα προσέγγιση, να αναδειχθούν η καθαρότητα, η εκρηκτικότητα και η ψυχαγωγική δύναμη που συνθέτουν τον κόσμο του υπέροχου αυτού έργου.

 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR