counter

Καλοκαιρινό Μπριάμ από τα χεράκια μου που θα σας ξετρελάνει!

Καλοκαιρινό Μπριάμ από τα χεράκια μου που θα σας ξετρελάνει!
Καλοκαιρινό Μπριάμ από τα χεράκια μου που θα σας ξετρελάνει!

Μπριάμ

Είναι ένα φαγητό άκρως καλοκαιρινό και πάνω απο όλα υγιεινό. Ξεκίνησα να το κάνω πριν απο δυο χρόνια περίπου και τώρα πια αποτελεί σίγουρη επιλογή μια φορά στις 15 μέρες γιατί αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια και ιδίως στην Αλεξάνδρα, καθώς είναι ένα απο τα φαγητά που δεν αφήνει καθόλου στο πιάτο της. Η συνταγή που θα σας δώσω είναι προσαρμοσμένη στις γευστικές επιλογές της δικής μου οικογένειας αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να βάλετε οποίο υλικό είναι της αρεσκείας σας.

Η συνταγή έχει ως εξής :

5 καρότα
3 κολοκυθάκια μέτρια
Φασολάκια ( αν δεν είναι της εποχής ή για λόγους ευκολίας μπορείτε να βάλετε ένα μικρό σακουλάκι κατεψυγμένα)
5 πατάτες
Οι ποσότητες αυτές ειναι ενδεικτικές. Ανάλογα με το λαχανικό που σας αρέσει πιο πολύ και τα μέλη της οικογένειας μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο απο το καθένα.

Για τη σάλτσα :

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα  σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
Σάλτσα ντομάτας ( μισό κουτάκι)
Λίγη Κετσαπ
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
Φυσικά ελαιόλαδο

Βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν λίγο σ'ένα κατσαρολάκι. Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Μόλις βράσουν τα φασολάκια τα προσθέτουμε κι αυτά. Σ ένα άλλο κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας και την κέτσαπ , λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό και περιλούζουμε το φαγητό. Το ψήσουμε στους 180- 190 για μια ώρα με αλουμινοχαρτο και στη συνέχεια για άλλη μια περίπου χωρίς. Μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα και να έχουν μαλακώσει τα λαχανικά. Σβήνουμε το φούρνο και τρίβουμε δυο μεγάλα κομμάτια φέτας επάνω στο φαγητό. Κλείνουμε το φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά να λιώσει επάνω στα λαχανικά.


Πραγματικά δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμο μπορεί να ειναι ένα τόσο υγιεινό φαγητό. Και πόσο θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας. Σας έγραψα αυτή τη συνταγή με αφορμή το γεγονός ότι πρόσφατα την έδωσα σε μια απο τις καλύτερες μου φίλες την Ισαβέλλα που ήθελε να φτιάξει κάτι υγιεινό για την κόρη της Φελίσια που έιναι 1,5 χρονών. Μάλιστα η φωτογραφία είναι απο τον δικό της φούρνο καθώς μου την έστειλε γράφοντας μου πόσο νόστιμο ήταν και πως το έφαγε όλο η μικρή!!!

Ειναι ένα πολύ καλοκαιρινό φαγητό, εύκολο και πάνω απο όλα με φανταστική γεύση. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε με οποία λαχανικά θέλετε

Καλή σας επιτυχία!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR