counter

H Όλγα Λαφαζάνη στην Γιορτή της Μπουγάτσας στις Σέρρες (Στο Olga' s Blog)

H Όλγα Λαφαζάνη στην Γιορτή της Μπουγάτσας στις Σέρρες (Στο Olga' s Blog)
H Όλγα Λαφαζάνη στην Γιορτή της Μπουγάτσας στις Σέρρες (Στο Olga' s Blog)

Λίγες μέρες αφότου ήρθαμε στις Σέρρες διοργανώθηκε το φεστιβάλ μπουγάτσας. Πρόκειται για μια εκδήλωση με πάνω από τριάντα εκθέτες που έφτιαχναν υπέροχη, λαχταριστή μπουγάτσα μπροστά στα μάτια μας και όσοι βρεθήκαμε εκεί είχαμε φυσικά τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε αυτό το λαχταριστό έδεσμα.

Παράλληλα είχαν στηθεί μαγαζάκια που πωλούσαν τοπικά προϊόντα, βιολογικά όπως μέλι, τσάι, γαλακτοκομικά με βουβαλίσιο γάλα και πολλά άλλα ιδιαίτερα τρόφιμα και όχι μόνο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπήρχε πολλή μουσική αλλά και χορός από πολιτιστικούς συλλόγους. Μάλιστα το Σάββατο το πρωί απ’ ότι έμαθα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πώς γίνονται τα κουλουράκια και να τα ψήσουν.

Εμείς πήγαμε την Κυριακή το βράδυ, τη μέρα δηλαδή που τελείωνε αυτή η τριήμερη γιορτή. Ήταν για μας μια πολύ όμορφη εμπειρία, φυσικά φάγαμε μπουγάτσα με τυρί αλλά και με κρέμα (δεν σταματήσαμε όλο το βράδυ… από το αλμυρό στο γλυκό και πάλι αλμυρό!!!) και ψωνίσαμε χειμωνιάτικα λουλούδια για τις ζαρντινιέρες μας,  χαμομήλι και σπιτικά φύλλα για πίτες( τα οποία είναι πραγματικά πεντανόστιμα και το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις τη γέμιση της αρεσκείας σου).

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση και αυτό που με εκπλήσσει σ' αυτή την πόλη είναι ότι η ζωντάνια και το κέφι για δημιουργία δε σταματά ποτέ. Παρά πολύ συχνά διοργανώνονται τέτοια όμορφα γεγονότα με διαφορετική κάθε φορά θεματολογία. Πριν λίγες μέρες κατά τύχη στο κέντρο της πόλης πετύχαμε το φεστιβάλ χορού . Μια σκηνή στην κεντρική πλατεία, άφθονη διασκέδαση και ξεσηκωτική μουσική . Καλά το τι χορό έριξε η Αλεξάνδρα μας δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Είναι έτοιμη για zoumba!!!

Στις φωτογραφίες με βλέπετε με σκουφάκι (αγκαλιά με τη μαμά μου) γιατί εκείνη την εβδομάδα η θερμοκρασία είχε φτάσει μέχρι και 5 βαθμούς!!! Τώρα όμως είναι και πάλι ζεστός ο καιρός. Σας φιλώ όλους γλυκά και σας ετοιμάζω συνταγή μπουγάτσας από τους καλύτερους στο είδος!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR