counter

Η Όλγα Λαφαζάνη γράφει... για τον καλύτερό της φίλο... (Στο Olga' s Blog)

Η Όλγα Λαφαζάνη γράφει... για τον καλύτερό της φίλο... (Στο Olga' s Blog)
Η Όλγα Λαφαζάνη γράφει... για τον καλύτερό της φίλο... (Στο Olga' s Blog)

Όλγα Λαφαζάνη

Φιλία… μια λέξη τόσο σημαντική με αξία ανεκτίμητη. Όταν κάποιος σας ρωτάει ποιός ή ποια είναι η καλύτερη σας φίλη ξέρετε να του απαντήσετε αμέσως; Αν ναι τότε είστε πολύ τυχεροί γιατί σημαίνει ότι έχετε κάποιον (εκτός της οικογένειας σας) που είναι πραγματικά δίπλα σας.

Όσο περνάνε τα χρόνια διαρκώς αναθεωρώ για το ποια είναι η έννοια του αληθινού φίλου. Σίγουρα όλοι μας έχουμε απογοητευτεί από ανθρώπους που θεωρούσαμε φίλους μας και τώρα πια μπορεί να μη λέμε ούτε καλημέρα. Από την άλλη έχουν βρεθεί κάποιοι  στο δρόμο μας που φαινομενικά δεν ταιριάζαμε καθόλου κι όμως στην πορεία μας απέδειξαν πόσο πολύ μας αγαπάνε.

Για μένα η αληθινή φιλιά έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η αγάπη. Το πόσο αγαπάμε το φίλο μας και αυτός εμάς αντίστοιχα. Αγάπη σημαίνει να θέλεις το καλό του άλλου, να χαίρεσαι με τη χαρά του και να στεναχωριέσαι με τη λύπη του. Αλήθεια έχετε σκεφτεί αν πραγματικά νιώθετε έτσι για κάποιους ανθρώπους; Ή πέφτετε στην παγίδα της σύγκρισης που μοιραία συμβαίνει και σκέφτεστε γιατί αυτός και όχι εγώ;

Η φιλία έχει απαιτήσεις. Χρειάζεται επαφή και επικοινωνία. Είναι όντως φίλοι μας άνθρωποι με τους οποίους μιλάμε μια φόρα το χρόνο ή έστω και το εξάμηνο; Ο φίλος θέλει την επαφή, να είναι δίπλα σου στην καθημερινότητα, στα απλά και ασήμαντα. να μπορείς να του πεις τα πάντα χωρίς να σκέφτεσαι αν θα σε παρεξηγήσει ή όχι.

Κι εδώ έρχεται η εμπιστοσύνη… ξέρετε πόσες φορές έχω μάθει λεπτομέρειες από τις ζωές κάποιων επειδή χάλασε η φιλία τους; Πρέπει να σεβόμαστε το φίλο μας και ακόμα κι αν οι δρόμοι μας κάποτε χωρίσουν, να σεβαστούμε τις στιγμές που ζήσαμε μαζί και να μην τον εκθέσουμε ακόμα κι αν ήταν εκείνος που δεν μας φέρθηκε όμορφα.

Η φιλία θέλει ανιδιοτέλεια. Να μην περιμένουμε κανένα προσωπικό όφελος από τον φίλο μας. Να μας νοιάζει να δώσουμε και όχι να πάρουμε. Γιατί πιστέψτε με οι άνθρωποι που έχουν πολλά χρήματα ή δόξα  ή εξουσία κατά βάθος γνωρίζουν ποιοι τους πλησιάζουν για όλα αυτά και ποιοι γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

Στη φιλία δε χωράει η λέξη ζήλεια ούτε ο ανταγωνισμός. Πώς μπορεί να αγαπάς κάποιον όταν κατά βάθος θα ήθελες να είσαι στη θέση του; Ή όταν λειτουργείς εις βάρος του; Αλλά σ αρέσει να βρίσκεσαι μαζί του γιατί μπορεί να τρέφεσαι από αυτή τη σύγκριση; Δεν σας έχει τύχει να βρίσκεστε σε μια φιλική συγκέντρωση και οι γυναίκες να ανταγωνίζονται για το ποια έχει ντυθεί πιο όμορφα  ή οι άντρες για το ποιος είναι ο πιο επαγγελματικά ισχυρός;

Ο καλύτερος μου φίλος δεν με νοιάζει τι δουλεία κάνει… ούτε αν είναι όμορφος, επιτυχημένος (με βάση τα κοινωνικά πρότυπα), αν έχει οικογένεια, αν είναι αρεστός και κοινωνικά αποδεκτός. Ο καλύτερος μου φίλος είναι πάντα δίπλα μου . Με νοιάζεται και μου το δείχνει . Ακόμα κι αν κάποια στιγμή νιώσει άσχημα για κάτι που του έκανα, μου το λέει. Αν είναι σκληρός μαζί μου ξέρω ότι κατά βάθος το κάνει για το καλό μου και όχι για να με μειώσει.

Και τον καλύτερο μου φίλο τον αγαπώ. Και φροντίζω να μην τον χάσω. Και με κάθε ευκαιρία του λέω πόσο τυχερός ή τυχερή είμαι που τον έχω δίπλα μου. Και πόσο σημαντικός είναι για μένα γι αυτό ακριβώς που είναι. Για τίποτα λιγότερο για τίποτα περισσότερο…

ΥΓ1. Κάτω από το κείμενο μου είναι βιντεάκι από τη διαφήμιση  της μπύρας Budweiser που ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να έχετε δει. Από πολλούς θεωρείται η διαφήμιση της δεκαετίας που υμνεί την αληθινή φιλία!!! Δείτε το είναι υπέροχο!!!

ΥΓ2. Το αφιερώνω σε όλους εσάς, που σε κάποιους ανθρώπους  έχετε σταθεί πραγματικοί φίλοι!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR