counter

Η Μαριέλλα Σαββίδου ξεκαθαρίζει: "Το θέμα δεν είχε κάνει με τα πόδια της Κορινθίου αλλά..."

Η Μαριέλλα Σαββίδου ξεκαθαρίζει: "Το θέμα δεν είχε κάνει με τα πόδια της Κορινθίου αλλά..."
Η Μαριέλλα Σαββίδου ξεκαθαρίζει: "Το θέμα δεν είχε κάνει με τα πόδια της Κορινθίου αλλά..."

Μαριέλλα Σαββίδου

Συνέντευξη στο People και το Γιώργο Ευσταθίου παραχώρησε η Μαριέλλα Σαββίδου και μεταξύ άλλων μίλησε για την ένταση στην εκπομπή "Καλημερούδια" λόγω της τοποθέτησης της fashion blogger για τα πόδια της Μαρίας Κορινθίου. 

Πρόσφατα είχες την πρώτη σου on air τηλεοπτική διαμάχη με τη fashion blogger της εκπομπής, Χρυσάνθη Κιτσινέλη. Αφορμή τα πόδια της Μαρίας Κορινθίου, τα οποία εκείνη σχολίασε ως «παχιά πολύ». Θεώρησα σημαντικό να περάσω το δικό μου μήνυμα, γιατί δυστυχώς δικαιολογούμε πολλά πράγματα στην τηλεόραση. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές εμπειρίες και παιδεία και οι δικές μου δεν μου επιτρέπουν να τηρώ ουδέτερη στάση. Πιστεύω βαθιά ότι το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με μια τηλεοπτική διαμάχη, ούτε με τα πόδια της Μαρίας Κορινθίου. Έχει να κάνει με κάτι μεγαλύτερο: το θέμα της διάκρισης. Δυστυχώς, παρατηρώ πως έχει αναπτυχθεί μια κανονικότητα της διάκρισης και του ρατσισμούστον καθημερινό λόγο. Μπορεί πολύ εύκολα να πει κάποιος πως εκείνος που έχει διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά δεν έχει ίσα δικαιώματα με άλλους.

Αυτό που σε πείραξε ίσως ήταν ο τρόπος της; Κάποιες φορές μπορεί να πούμε την πιο σκληρή αλήθεια με ωραίο τρόπο. Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με αυτό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στη Χρυσάνθη, με την οποία στο κάτω κάτω δεν τέθηκε ποτέ θέμα στις σχέσεις μας εκτός αέρα. Το κυρίως πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος που θα εκφραστείς, το πρόβλημα είναι η ουσία αυτού που λες. Η διάκριση δεν υπάρχει μόνο όσον αφορά στο χρώμα δέρματος κάποιου. Υπάρχει σε πολλά πράγματα και μπορεί να ειπωθεί με τις πιο ωραίες λέξεις, οπότε πρέπει να την αναγνωρίζουμε και να τη σταματάμε.

Ο κόσμος τι σου είπε για τη στάση που κράτησες στην εκπομπή; Η αλήθεια είναι πως έχω πάρει άπειρα θετικά μηνύματα στη σελίδα μου στο facebook, όπως επίσης και από κόσμο στο δρόμο. Και αυτό με χαροποιεί, όχι γιατί θέλω να είμαι δημοφιλής, αλλά γιατί βλέπω πως όλοι αντιλαμβάνονται και ευαισθητοποιούνται σε σημαντικά θέματα.

Το θέμα μπορεί να ξεκίνησε με αντικείμενο τη Μαρία Κορινθίου, με την οποία ούτε γνωριζόμαστε –αν και είπε καλά λόγια για μένα και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό–, αλλά η αλήθεια είναι ότιαφορά τον καθένα από  μας. Το ίδιο ακριβώς θα έκανα και αν έβλεπα να σχολιάζουν μια άγνωστη κυρία στο δρόμο σεένα fashion police.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR