counter

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για την προσωπική της ζωή: "Εφόσον δεν θέτει ο ίδιος ο δημοσιογράφος όρια, θα πρέπει να θέσεις εσύ"

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για την προσωπική της ζωή: "Εφόσον δεν θέτει ο ίδιος ο δημοσιογράφος όρια, θα πρέπει να θέσεις εσύ"
Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου για την προσωπική της ζωή: "Εφόσον δεν θέτει ο ίδιος ο δημοσιογράφος όρια, θα πρέπει να θέσεις εσύ"

Συνέντευξη στο περιοδικό Marie Claire και την Γεωργία Καρκάνη παραχώρησε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι δημοσιογράφοι για την προσωπική της ζωή.

Διαβάστε επίσης! Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Η Αμερική, η επιστροφή στην Ελλάδα και το όνομα Joanna Fyllidou

Κάνοντας διαδικτυακή έρευνα για παλαιότερες δουλειές σας κυριαρχούν τα δημοσιεύματα για τις ερωτικές σχέσεις σας. Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται σήμερα η δημοσιογραφία αισθάνεστε ότι δυσκολεύει τους καλλιτέχνες να αναδείξετε το έργο σας, δίνοντας δυσανάλογη έμφαση στα προσωπικά σας;

Δε θεωρώ ότι είναι σημερινό φαινόμενο η ενασχόληση με την προσωπική ζωή των ανθρώπων που για κάποιο λόγο βρίσκονται στην επικαιρότητα. Απλώς ήλπιζα ότι με την πάροδο του χρόνου θα αναγνωρίζαμε πόσο ανούσιο είναι ή και παρεμβατικό, ειδικά όταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος δείχνει πως ο ίδιος δε θέλει να μιλάει γι’ αυτά. Αλλά, για να σας είμαι ειλικρινής, δεν το θεωρώ και κομμάτι της δημοσιογραφίας όπως τουλάχιστον την εγώ έχω στο μυαλό μου. Σίγουρα όταν δίνεται έμφαση μόνο σε αυτό το κομμάτι ή όταν προβάλλονται μόνο οι δηλώσεις που έχουν να κάνουν με οτιδήποτε άλλο πέρα από το έργο σου, ναι, δεν νιώθω ότι αναδεικνύεται η δουλειά μας, ίσα ίσα υποβαθμίζεται. Και προφανώς αυτό οδηγεί σε μια επιφύλαξη όταν θα κληθείς να ξαναμιλήσεις για τη δουλειά σου: θα το κάνεις σε πιο αυστηρά όρια που, εφόσον δεν θέτει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, θα πρέπει να θέσεις εσύ για τον εαυτό σου.

Ως μια νέα, όμορφη γυναίκα, έχετε εισπράξει ποτέ διακρίσεις για την εξωτερική εμφάνισή σας – από ανθρώπους που θεωρούν, για παράδειγμα, δεδομένο ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει με ερμηνευτικές ικανότητες ή ότι ενδεχομένως να αναλάβατε έναν ρόλο χάρη σε αυτήν;

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο! Στο πλαίσιο των συνεργασιών μου μπορώ να σας πω πως δεν έχω βιώσει κάποια τέτοιου είδους διάκριση. Ούτως ή άλλως για τις περισσότερες δουλειές περνάμε από δοκιμαστικά και κρινόμαστε για την ερμηνεία μας πάνω στον ρόλο. Σαφώς και το παρουσιαστικό μας αποτελεί κριτήριο καθώς μπορεί να ταιριάζει ή όχι στο ρόλο. Όπως ανέφερα και νωρίτερα όμως, μέσα από τη δουλειά μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλή και έντονη κριτική και από το κοινό. Ο καθένας μπορεί να σε κρίνει είτε επώνυμα είτε ανώνυμα πια, και με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια. Θα ήμουν ψεύτρα αν έλεγα ότι δεν έχει τύχει να πληγωθώ από σχόλια και κριτικές. Από την άλλη όμως είναι σίγουρη συνταγή τρέλας το να μπεις στη διαδικασία να λάβεις υπόψιν ό,τι μπορεί να πει κάποιος για σένα. Επιλέγω να κρατάω τις εποικοδομητικές και καλοπροαίρετες κριτικές και σίγουρα σε αυτές δεν συγκαταλέγονται τα σχόλια που αναφέρετε.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR