counter

Γιώργος Αλκαίος: Η ηλικία, ο διάσημος πατέρας και η αποχή 11 ετών από το τραγούδι

Γιώργος Αλκαίος: Η ηλικία, ο διάσημος πατέρας και η αποχή 11 ετών από το τραγούδι
Γιώργος Αλκαίος: Η ηλικία, ο διάσημος πατέρας και η αποχή 11 ετών από το τραγούδι

Ο Γιώργος Αλκαίος είναι από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες. Ο ίδιος, μετά από μια αποχή 11 ετών από το τραγούδι, επιστρέφει στο "Σπίτι με το Mega" και σίγουρα θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ηλικία, το ποιος είναι ο διάσημος πατέρας του αλλά και τον λόγο που πήγε στην Μήλο.

Γιώργος Αλκαίος: Η ηλικία, ο διάσημος πατέρας και το βιογραφικό

  • Ο Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 στην Αθήνα και η ηλικία του είναι 51 ετών. Πατέρας του είναι ο Γιάννης Βασιλείου, ενός επιτυχημένου ελαφρολαϊκού τραγουδιστή.

  • Η μητέρα του ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία. Αμέσως μετά τη γέννησή του μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασσαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου έζησε για τρία χρόνια. Λίγο μετά οι γονείς του χώρισαν και επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών.

  • Ζούσε στο Χαλάνδρι μαζί με τη γιαγιά του και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σαλαμίνα με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Πήρε την πρώτη του δουλειά στην ηλικία των δώδεκα.

  • Από νεαρή ηλικία ο Γιώργος Αλκαίος έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και τον αθλητισμό. Η πρώτη του εμπειρία με τη μουσική και το θέατρο ήρθε σε μια θερινή κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, όπου και διετέλεσε υπεύθυνος για τέσσερα χρόνια. Στην ηλικία των δεκαέξι ο Αλκαίος παράτησε το σχολείο για να γίνει ένας ηλεκτρολόγος ακολουθώντας τη Σχολή Δέλτα, όπου απέκτησε πτυχίο.

Από την εμφάνισή του στην Eurovision

  • Ο Γιώργος Αλκαίος ξεκίνησε τη καριέρα του το 1989 μετά από εμφάνισή του σε ελληνικό reality show. Μετά από μια σύντομη πορεία υποκριτικής στην σκηνή, ο Αλκαίος αφοσιώθηκε στη μουσική. Το πρώτο του Single, "Τι Τι", τον έκανε δημοφιλή στην Ελλάδα. Το μουσικό στυλ που τον διακρίνει συνδυάζει ελληνικά και ανατολικά στοιχεία με τη σύγχρονη ποπ μουσική. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί με 5 πλατινένιους δίσκους και 9 χρυσά άλμπουμ. Ο Αλκαίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2010 με το τραγούδι "ΩΠΑ!".

Γιώργος Αλκαίος: Η αποχή 11 ετών από το τραγούδι και η μετακόμιση στην Μήλο

«Όταν παρατηρείς τα σημάδια, γιατί η εποχή είναι της γρηγοράδας, σε οδηγούν κανονικά εκεί που πρέπει να φτάσεις. Τελείωσα την Eurovision, έχασα τη γιαγιά μου, ήταν μία πολύ περίεργη και δύσκολη κατάσταση, γιατί χτύπησε διαφορετικό νεύρο απ’ ότι περίμενα. Και μπαίνοντας σε μια τέτοια κατάσταση είπα ότι δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχω κάνει τα άλμπουμ μου, έχω πάρει χρυσούς, πλατινένιους δίσκους, έχω κάνει καταπληκτικές αποτυχίες, έχω κάνει εξαιρετικές επιτυχίες… Τα έχω ζήσει όλα», είπε ο Γιώργος Αλκαίος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Ελένη Μενεγάκη.

«Στη Μήλο γεννήθηκε η γιαγιά μου και παρακαλούσε συνέχεια. Μου έλεγε “πήγαινε στο νησί μου να το δεις”. Πήγαινα διακοπές. Με στήριξε πάρα πολύ ο ξάδελφός μου, η ξαδέλφη μου και η κόρη τους. Η πρώτη χρονιά ήταν απεγκλωβισμός, πέρασα πολύ ωραία. Μετά μπήκε στη ζωή μου το διάβασμα και είχα πράγματα να ασχοληθώ. Είχα “πετάξει” τα πράγματα του στούντιο στην αποθήκη και είπα “δεν θα τα ανοίξεις”» είπε ο Γιώργος Αλκαίος για την απόφασή του να μετακομίσει στην Μήλο.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR