counter

Φυτεύοντας το πρώτο λουλούδι της άνοιξης (Στο Olga's Blog)

Φυτεύοντας το πρώτο λουλούδι της άνοιξης (Στο Olga's Blog)
Φυτεύοντας το πρώτο λουλούδι της άνοιξης (Στο Olga's Blog)

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και γύρω όλη η φύση ξαναγεννιέται. Και τα πιο όμορφα χρώματα, τα πιο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους είναι αυτά της φύσης. Πριν λίγες μέρες που ταξίδευα με το αυτοκίνητο, καθώς έβλεπα τις ροζ και φούξια αμυγδαλιές σκεφτόμουν για ακόμα μια φορά, την τελειότητα της φύσης. Όταν κοιτάζεις όλα τα δέντρα και τα λουλούδια που ανθίζουν ηρεμείς και αφήνεσαι στη θέα της ομορφιάς τους.

Έτσι λοιπόν κι εμείς, όπως κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να φυτέψουμε τα ανοιξιάτικα λουλουδάκια μας. Στο σπίτι της γιαγιάς, η οποία είχε φροντίσει να αγοράσει τα λουλούδια, βάλαμε τα καπέλα μας, τα γάντια,(η Αλεξάνδρα φόρεσε αυτοσχέδια γάντια φτιαγμένα από ζελατίνη), κουβαλήσαμε τις γλάστρες με το χώμα και η επιχείρηση φύτεμα ξεκίνησε!!!

Ένα θα σας πω… η Αλεξάνδρα γέμισε χώματα από την κορυφή ως τα νύχια, ο Άλφι ο σκύλος μας, επίσης, ( αφού γλίτωσαν τα λουλουδάκια από το στόμα του, μιας και πάρα πολλές φορές καθώς τα μύριζε στο παρά πέντε τον προλάβαμε να μη τα φάει), η βεράντα έγινε μέσα στις λάσπες, αφού το λάστιχο με το οποίο πότιζε η μικρή ελάχιστα κατευθυνόταν προς τη γλάστρα, άσε που έπινε και ο Άλφι από εκεί. Εμείς και πιο συγκεκριμένα η μαμά μου, έκανε και το πρώτο της μίνι μπάνιο αφού η Αλεξάνδρα το έβρισκε μάλλον πιο διασκεδαστικό να «ποτίζει» εμάς παρά τα λουλούδια.  Κι όμως μπορεί να λερωθήκαμε, να βραχήκαμε, να ζεσταθήκαμε όμως το διασκεδάσαμε τόσο, μα τόσο πολύ!!! Η Αλεξάνδρα δε σταμάτησε να γελάει και να χαίρεται, η μαμά μου να τρελαίνεται με τα κατορθώματα της εγγονής της, ο Άλφι να κουνάει την ουρά του κι εγώ να απαθανατίζω αυτές τις όμορφες στιγμές με κινητό και κάμερες.

Και ύστερα ο μπαμπάς μου, ετοίμασε μεζέδες για τσίπουρο και αυγά με τυρί για να φάνε οι κουρασμένοι κηπουροί.

Η όλη διαδικασία είναι υπέροχη. Και τα παιδιά σας θα τη λατρέψουν!!! Όποτε βρείτε λίγο χρόνο, αγοράστε λουλουδάκια, έχει στη λαϊκή, παντού και αφιερώστε χρόνο να τα φυτέψετε με την οικογένεια σας.

Νιώστε την άνοιξη και απολαύστε την ομορφιά της φύσης!!!

ΥΓ. θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μαμά μου που πάντα βρίσκει τέτοιες ιδέες για να περνάει το χρόνο της δημιουργικά με την εγγονή της!!! Κι αυτό πάντα με συγκινεί!!! Είσαι η καλύτερη μαμά και γιαγιά του κόσμου!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR