counter

Φοβάμαι να… Οι φοβίες που μας ταλαιπωρούν (Στο Olga' s Blog)

Φοβάμαι να… Οι φοβίες που μας ταλαιπωρούν (Στο Olga' s Blog)
Φοβάμαι να… Οι φοβίες που μας ταλαιπωρούν (Στο Olga' s Blog)

Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σας με το φόβο. Σίγουρα είναι ένα συναίσθημα που άλλοι το νιώθουνε λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Πόσο ανασταλτικό όμως είναι ,στην υπερβολική του μορφή,  σε πολλά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε; Και πόσο πολύ απέχει ο φόβος που δημιουργούμε στο μυαλό μας από τον πραγματικό κίνδυνο;

Θα μου πείτε για ποιο λόγο σας τα γράφω όλα αυτά; Γιατί είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή όλοι σας έχετε νιώσει φόβο για κάτι και αυτό σας δημιούργησε ακόμα περισσότερο άγχος. Ίσως αυτό το κείμενο σας βοηθήσει να βλέπετε τις καταστάσεις πιο θαρραλέα και τολμηρά.

Πρέπει να σας πω πως κι εγώ, έχω κατά καιρούς, πάρα πολλές φοβίες( που σύμφωνα με τους επιστήμονες  είναι ο αδικαιολόγητος και υπερβολικός φόβος), που μ έχουν ταλαιπωρήσει πολύ. Κι αυτό γιατί μεγαλοποιούσα μια κατάσταση στο μυαλό μου με αποτέλεσμα να παλεύω με δυο έντονα συναισθήματα… φόβο και άγχος. Για παράδειγμα έχω κλειστεί μια φόρα σε ασανσέρ. Αυτό μου δημιούργησε μια φοβία… το αποτέλεσμα; Όπου πηγαίνω ακόμα και στον 5ο όροφο, να  ανεβαίνω με τα πόδια και φυσικά να ταλαιπωρούμε (η αλήθεια βέβαια είναι ότι γυμνάζομαι κιόλας, είδατε όταν βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής;). Αντίστοιχα κάποια στιγμή είχα κάποια ενοχλητικά συμπτώματα. Μπήκα στο internet και μ αυτά που διάβασα μ έλουσε κρύος ιδρώτας, βούιζαν τα αυτιά μου και το μυαλό μου πάγωσε. Και όταν πήγα στο γιατρό ξέρετε τι μου είπε; Πιο πιθανό είναι να κάνεις κακό στην υγεία σου από το άγχος  γι’ αυτό που νομίζεις ότι έχεις παρά από το ίδιο, που τελικά δεν ήταν τίποτα. Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Πως τα πάντα στη ζωή εξαρτώνται από την οπτική που τα βλέπουμε.

Γι’αυτό το λόγο χρησιμοποίησα και στο κείμενο μου την ίδια φωτογραφία σε διάφορες αποχρώσεις. Γιατί την ακριβώς ίδια εικόνα τη βλέπουμε με έντονα χρώματα, άχρωμη, γκρίζα, ασπρόμαυρη, μονόχρωμη, μουντή ή φωτεινή. Αντίστοιχα  και τη ζωή ανάλογα με τη διάθεση μας τη βλέπουμε αισιόδοξα, απαισιόδοξα, με ελπίδα, με μιζέρια, με φόβο ή με τόλμη.

Προσωπικά πιστεύω πως οι φοβίες μας πάνε πίσω. Άλλωστε πολλές έρευνες λένε πως ο φόβος στην ουσία είναι υπερβολικό άγχος που ο εγκέφαλος το μετατρέπει σε φόβο σαν μια άμυνα.

Τα πάντα στη ζωή χρειάζονται μέτρο. Και όλα τα συναισθήματα είναι μέσα στη ζωή. Αρκεί να τα αντιλαμβανόμαστε, όσο είναι εφικτό, από την θετική παρά από την αρνητική τους πλευρά. Ο φόβος είναι ένα πραγματικά θετικό συναίσθημα γιατί  μας προστατεύει, μας προφυλάσσει, προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις,  είναι απαραίτητος για να πάμε μπροστά με ασφάλεια. Οι φοβίες όμως μας ταλαιπωρούν, μας πάνε πίσω, μας δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε.

Εγώ θα σας παροτρύνω όπως κάνω και στον εαυτό μου καθημερινά να ζείτε την κάθε σας στιγμή με όλο σας το είναι. Να έχετε πίστη στο θεό και ότι σας φέρνει η ζωή να προσπαθείτε να ανακαλύψετε τη θετική του πλευρά που σίγουρα έχει κάτι να σας δώσει!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR