counter

Florian Schneider: Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών Kraftwerk

Florian Schneider: Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών Kraftwerk
Florian Schneider: Πέθανε ο συνιδρυτής των θρυλικών Kraftwerk

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο συνιδρυτής του πρωτοπόρου συγκροτήματος Kraftwerk, Florian Schneider. 

Σε μια δήλωση, ο συνιδρυτής του Kraftwerk, Ralf Hütter: «Ο συνιδρυτής των Kraftwerk και πρωτοπόρος της μουσικής electro Ralf Hütter μας έστειλε τα πολύ θλιβερά νέα ότι ο φίλος και σύντροφός του για πολλές δεκαετίες Florian Schneider πέθανε μετά από έναν σύντομο αγώνα με τον καρκίνο λίγες μόνον ημέρες μετά τα 73α γενέθλιά του».

Ποιος ήταν ο Florian Schneider

Ο Florian, του οποίου το πλήρες επώνυμο ήταν Schneider-Esleben, συνίδρυσε το συγκρότημα μαζί με τον Ralf το 1970 και οι Kraftwerk συνέβαλαν στην ανάδειξη του ηλεκτρονικού ήχου. Ο Florian, που έπαιζε κυρίως το φλάουτο, αναφέρεται ως μία από τις μουσικές επιρροές του David Bowie. Ο Bowie μάλιστα έδωσε το όνομά του σε ένα μουσικό κομμάτι στο άλμπουμ Heroes.

Ο Florian ήταν πολυτάλαντος και εκτέλεσε χρέη συνθέτη, ενώ έπαιζε αρκετά όργανα, μεταξύ αυτών το φλάουτο και το σαξόφωνο. Οι Kraftwerk κυκλοφόρησαν 10 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του Autobahn, το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα στα βρετανικά charts. Το "the model" έγινε το πιο εμπορικό τραγούδι της μπάντας, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Florian εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2008 μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Τα άλμπουμ "Autobahn" (1974), "Radio Activity" (1975), "Trans-Europe Express" (1977), "The Man-Machine" (1978), "Computer World" (1981) θεωρούνται από τα πιο σημαντικά των Kraftwerk, ενώ συνέβαλαν στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής και αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς μουσικούς και μπάντες.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR