counter

Eurovision 2020: Ένας διαφορετικός τελικός στις 16 Μαϊου

Eurovision 2020: Ένας διαφορετικός τελικός στις 16 Μαϊου
Eurovision 2020: Ένας διαφορετικός τελικός στις 16 Μαϊου

Την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Έτσι μετά από την παρότρυνση χιλιάδων φίλων του διαγωνισμού, η EBU αποφάσισε να πραγματοποιήσει έναν διαφορετικό ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, ο φετινός τελικός θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και σκοπός δεν θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι (μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία), αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο, μέσα από τον υπολογιστή.

Ο φετινός εναλλακτικός και διαφορετικός διαγωνισμός τραγουδιού θα γίνει στις 16 Μαΐου και πιθανότα θα μεταδοθεί στη χώρα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα το σόου, όπως ανακοινώθηκε, θα προβληθεί το βράδυ της 16ης Μαΐου στις 22.00 μέσα από το κανάλι της Eurovision στο YouTube, και δεν θα έχει βαθμολογικό χαρακτήρα.

Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU έχει προσκαλέσει και μια σειρά από τραγουδιστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τη Eurovision. Μεταξύ αυτών είναι και η Έλενα Παπαρίζου, όπως επίσης και η Ελένη Φουρέιρα.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία θα ερμηνεύσει το δικό της κομμάτι,  σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ετοιμάσει και ένα βιντεοκλίπ για τον σκοπό αυτό, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, με πλάνα από τα πιο δυνατά σημεία του «Supergirl».

Οι παρουσιαστές του προγράμματος θα είναι οι Ολλανδοί παρουσιαστές που θα παρουσίαζαν και τη φετινή Eurovision, δηλαδή οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR