counter

Ελένη Γερασιμίδου: Η ηλικία, ο ηθοποιός σύζυγος, η κόρη και όλο το βιογραφικό της

Ελένη Γερασιμίδου: Η ηλικία, ο ηθοποιός σύζυγος, η κόρη και όλο το βιογραφικό της
Ελένη Γερασιμίδου: Η ηλικία, ο ηθοποιός σύζυγος, η κόρη και όλο το βιογραφικό της

Από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιούς, είναι η Ελένη Γερασιμίδου. Η ίδια, έχει ένα αρκετά αξιοζήλευτο βιογραφικό και αναζητήσεις για εκείνη, την ηλικία, την κόρη αλλά και το ποιος είναι ο σύζυγος, είναι αρκετά δημοφιλείς. Εξάλλου το σανίδι και τα πλατό, είναι το δεύτερο σπίτι της.

  • Η Ελένη Γερασιμίδου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός, έχει γεννηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 1949. Η ηλικία της είναι 73 ετών και η καταγωγή της είναι από τον Πόντο. Η αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Ζίζου Χαρατσάρη, το 1973. Αδερφή της ήταν η επίσης ηθοποιός Νατάσα Γερασιμίδου, η οποία απεβίωσε στις 27 Αυγούστου 2002.

Με τον σύζυγό της και την κόρη τους

  • Εδώ και πολλά χρόνια, η Ελένη Γερασιμίδου είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Αντώνη Ξένο, με τον οποίο είχαν συμπρωταγωνιστήσει στο σήριαλ Εμείς κι Εμείς. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μια κόρη, την Αγγελική, που ασχολείται με τη σκηνοθεσία και την υποκριτική.

Διαβάστε επίσης: Ελένη Γερασιμίδου: Κάηκε το σπίτι της στην Παλλήνη - "Στις 4 τα ξημερώματα μας έπνιξε ο καπνός"

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, καθώς και του Ιανουαρίου του 2015, η Ελένη Γερασιμίδου εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης. Επίσης, εξελέγη στις εκλογές του 2019 στην περιφέρεια Α' Ανατολικής Αττικής, ωστόσο παραιτήθηκε και την έδρα κατέλαβε ο Γιάννης Γκιόκας.

  • Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το δικό μας σινεμά (2019), Τα σκουπίδια (2018), Κάλλιο πέντε και στο χέρι... (2017), Παντρολογήματα (2004).Στην τηλεόραση συμμετείχε σε πάρα πολλές ακόμα επιτυχημένες σειρές όπως Εμείς κι Εμείς, Ντόλτσε Βίτα,  Δύο Ξένοι, Επτά Θανάσιμες Πεθερές (Mega), Εκείνες κι εγώ , Οι συμμαθητές (ANT1), Θα σε δω στο πλοίο, Κάτω από την Ακρόπολη,  10η εντολή, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα και βέβαια και στους Δέκα Μικρούς Μήτσους με τον Λάκη Λαζόπουλο όλα στον Alpha. Επιπλέον έχει πάρει το Κρατικό βραβείο Β' γυναικείου ρόλου για την ταινία Μία αιωνιότητα και μία μέρα. 

Για τον αγαπημένο της σύζυγο, έχει δηλώσει: 

«Του φωνάζω πάρα πολύ. Πόντια είμαι… Τι θες να κάνω; Μητριαρχική οικογένεια. Ξέρει ότι έτσι τον βοηθάω. Ο Αντώνης είναι αφηρημένος. Ο Αντώνης είναι στα πρόθυρα της άνοιας, δηλαδή δεν είναι καλά. Τα ξεχνάει όλα. Ξεχνάει τα κλειδιά του. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, γυρνάει πίσω στο σπίτι να βρει κάποιο κλειδί. Δεν υποφέρεται».

Ενώ για την κόρη της, έχει πει: 

«Η κόρη μας, η Αγγελική, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται και αυτή με τη σκηνοθεσία και την υποκριτική».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR