counter

Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης

Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης
Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης

Άγνωστοι έκλεψαν χθες το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου την προτομή του εμβληματικού σκηνοθέτη και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν.

Η προτομή του μεγάλου θεατράνθρωπου και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5.

Η προτομή ήταν έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου. Ήταν κατασκευασμένη από Ορείχαλκο και αναπαριστούσε τον Κάρολο Κουν σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 - 1987».

Στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη, για την προτομή του Καρόλου Κουν που έκλεψαν.

Όσα είπε η Μαριάννα Κάλμπαρη

«Η προτομή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ταμείο του υπογείου. Στην είσοδο της στοάς. Όταν κλείσαμε το θέατρο το βράδυ ήταν εκεί, το πρωί δεν ήταν», είπε η Μαριάννα Κάλμπαρη και πρόσθεσε πως στη Στοά του Βιβλίου δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να έχουν καταγραφεί οι άγνωστοι που αφαίρεσαν την προτομή.

«Τώρα περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες γιατί η στοά όπως ξέρετε εδώ και τρία χρόνια περίπου είναι έρημη. Δεν υπάρχει η Στοά του Βιβλίου και περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες σε όλο το κτήριο…Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας και το πρωί ανοίγει. Πρέπει να έγινε πολύ νωρίς το πρωί. Δεν υπήρχε διάρρηξη. Έχουμε κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων. Θα αντικαταστήσουμε την προτομή», πρόσθεσε η Μαριάννα Κάλμπαρη.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR