counter

"Έφυγε" από τη ζωή πολύ γνωστός Έλληνας

"Έφυγε" από τη ζωή πολύ γνωστός Έλληνας
"Έφυγε" από τη ζωή πολύ γνωστός Έλληνας

Μιχαήλ Φιλιππάκις

Από τη Γιώτα Δημητριάδη

Σε ηλικία 86 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο δεξιοτέχνης χειρουργός Μιχαήλ Γ. Φιλιππάκις, αφήνοντας μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso»,  ο ταλαντούχος γιατρός, ο οποίος χειρουργούσε μέχρι τα 78 του χρόνια  τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη είχε εκτελέσει πάνω από 10.000 επεμβάσεις.

Ήταν παντρεμένος με την Ειρήνη Καπετανάκου –Φιλιππάκη και απέκτησαν δύο παιδιά τον Γιώργο και που ακολούθησε το δρόμο του πατέρα της και την Ελένη που είναι διδάσκουσα Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge.

 Μάλιστα για τον ίδιο, είχε μιλήσει πρόσφατα ο κ.επικεφαλής ο χειρουργός στο νοσοκομείο «Ρέα» Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, είχε αναφερθεί στον Μιχάλη Φιλιππακη, ο οποίος όταν εκείνος προσπαθούσε να μπει στο ΕΣΥ, του είχε πει τότε: «Παιδί μου, εσύ δεν πρόκειται να βρεις θέση εδώ». Ο κ Ξεπαπαδάκης, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» είχε χαρακτηρίσει τον εκλιπόντα «ευλογημένο δάσκαλο του»…

Η κηδεία του Μ.Φιλιππάκη έγινε στο κοιμητήριο Παπάγου σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, την ίδια ώρα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του στην Τύλισο Μαλεβιζίου.

 Διαβάστε περισσότερα: "Έφυγε" από την ζωή πολύ γνωστός Έλληνας


 

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR