counter

Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια

Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια
Έφυγε από τη ζωή γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια

Από τη ζωή έφυγε η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου που κατάφερε να αφήσει το ιδιαίτερο προσωπικό της στίγμα τόσο στο ελληνικό τραγούδι όσο και στον κινηματογράφο.

Τα τελευταία χρόνια η ίδια ζούσε καθηλωμένη στο σπίτι της λόγω μιας σπάνιας ασθένειας που αντιμετώπιζε ενώ υποβαλλόταν συχνά σε επίπονες θεραπείες αποκατάστασης.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στην εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», στην οποία πρωταγωνίστησε ενσαρκώνοντας την θρυλική Μαρίκα Νίνου, και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι «Καίγομαι - Καίγομαι» σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου .

Είχε προσφέρει αρκετές αξιόλογες δουλειές στην ελληνική δισκογραφία μεταξύ των οποίων τα άλμπουμ «Δεν έχω χρόνο μάτια μου» σε μουσική Μπάμπη Στόκα, «Γυναίκες» και «MIS» ενώ συμμετείχε ερμηνευτικά σε δίσκους του Σταύρου Ξαρχάκου των Πυξ Λαξ του Νικόλα Άσιμου κ.α. Πολυράριθμες, εξάλλου ήταν και οι συμμετοχές της  συναυλίες της Λαικής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης.

Παράλληλα έλαβε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις σημαντικών σκηνοθετών.

Η Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Παρακολούθησε θεατρικά σεμινάρια από τον Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, σεμινάριο Ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική, όπου έζησε από το 1989 ως το 1994 (Zimbabwe).

Είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και  το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1984, για το «Ρεμπέτικο».

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR