counter

Δάφνη Καραβοκύρη: "Μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο"

Δάφνη Καραβοκύρη: "Μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο"
Δάφνη Καραβοκύρη: "Μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο"

Η Δάφνη Καραβοκύρη βρέθηκε στο μεσημέρι της Δευτέρας στο πλατό της εκπομπής TLive και μίλησε ανοιχτά στην Τατιάνα Στεφανίδου για την μάχη που έδωσε πριν χρόνια με τη νευρική ανορεξία.

«Είναι ωραίο οι άνθρωποι που εκτίθενται να μιλούν γι’ αυτά που τους συμβαίνουν, γιατί έτσι απομυθοποιείται αυτό που στα μάτια κάποιου άλλου φαντάζει τέλειο. Όταν εγώ επέλεξα να μιλήσω γι’ αυτό, είχα μια δειλία μέσα μου γιατί σκεφτόμουν ότι δεν θέλω ο κόσμος να νομίζει ότι το κάνω για να τραβήξω την προσοχή» είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Η Δάφνη Καραβοκύρη εξομολογήθηκε στη συνέχεια: «Όταν είδα ότι ο κόσμος θέλει να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, είπα “γιατί όχι; Δεν πρέπει να ντρέπομαι γι’ αυτό που έχω περάσει”. Ντρεπόμουν γιατί οι διατροφικές διαταραχές και η νευρική ανορεξία δεν είναι η αιτία. Πάνε και φωλιάζουν σε άλλες αιτίες. Τότε καλείσαι να απαντήσεις το εξής: πόσο βαθιά θέλω να φτάσω; Πόσα θέλω να πω για εκείνα που με πλήγωσαν και τελικά εγώ το μετέφρασα σε νευρική ανορεξία. 

Εγώ το πέρασα σε ηλικία 15 ετών. Μου κράτησε ένα χρόνο επί της ουσίας. Μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά, το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο. Νοσηλεύτηκα. Ήμουν 39 κιλά. Αλλά δεν το βλέπεις. Πήγαινα προς τον θάνατο ολοταχώς…

Διαβάστε επίσης: Δάφνη Kαραβοκύρη: "Δεν ήμουν στον γάμο της Τζένης Μελιτά, δεν διατηρήσαμε σχέσεις"

Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και διαφημιστής, τη δεκαετία του ’90 το πρότυπο ήταν το κοκκαλιάρικο. Του μπαμπά του άρεσε το ωραίο, αλλά το ωραίο είναι υποκειμενικό…

Είναι κάτι το οποίο το παντρεύεσαι, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι, υπάρχει και ζει μέσα σου, κατοικοεδρεύει στην ψυχή σου και από εκεί και πέρα είναι τι προσωπική προσπάθεια θα κάνεις εσύ και ποιους θα επιλέξεις ως συμμάχους δίπλα σου.

Στη δική μου περίπτωση είχα τον πατέρα μου, ο οποίος με βοήθησε γιατί ερχόταν σπίτι να βεβαιωθεί ότι θα φάω πέντε κουταλιές σπανακόρυζο και ξαναπήγαινε στο γραφείο. Τότε ήταν και το καμπανάκι. Στην πορεία της ζωής μου, με ψυχοθεραπεία και με διατροφολόγους, κατάφερα λίγο να αντιστρέψω αυτούς τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που ήταν το ζευγάρι των δικών μου των ματιών, απέναντι στη δική μου όψη».

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR