counter

Βόλτα στη λίμνη Κερκίνη (Στο OLGA's BLOG)

Βόλτα στη λίμνη Κερκίνη (Στο OLGA's BLOG)
Βόλτα στη λίμνη Κερκίνη (Στο OLGA's BLOG)

Βόλτα στη λίμνη Κερκίνη

Υπάρχουν κάποια μέρη, που όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσεις για να τα περιγράψεις, ποτέ δεν είναι αρκετά… είναι απλά μαγικά!!! Ένα από αυτά επισκέφτηκα για δεύτερη φορά πριν από λίγες μέρες και δεν είναι άλλο από τη λίμνη Κερκίνη, στο νομό Σερρών.

Φτάσαμε 11 η ώρα το πρωί. Η ατμόσφαιρα είχε αυτή την ελαφριά ομίχλη πάνω από τη λίμνη που θυμίζει κάτι έργα ( συνήθως θριλεροειδή  είναι η αλήθεια) που βλέπουμε  στην τηλεόραση ή το σινεμά. Η φυσική ομορφιά… απερίγραπτη!!!

Μπήκαμε στη βαρκούλα και κάναμε περιήγηση στη λίμνη. Το μόνο που ακούγαμε ήταν τα πουλιά, η φωνή του καπετάνιου και ο θόρυβος της μηχανής. Στις όχθες, αρκετοί ψαράδες είχαν ρίξει το καλάμι τους, έπιναν το καφεδάκι τους και περίμεναν να τσιμπήσει το δόλωμα. Το πράσινο κυριαρχούσε παντού. Σαν αυτό το μέρος να μην το έχει αγγίξει τίποτα.  Απλά εκθαμβωτικό!!!

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν μια καλύβα σ έναν λόφο με θέα όλη τη λίμνη και τα απέναντι βουνά. Εκεί, μας είπε ο καπετάνιος, μαζεύονται οι ψαράδες, ανάβουν φωτιά, ψήνουν τα ψάρια τους, μαγειρεύουν μεζεδάκια, πίνουν και γλεντούν μέχρι το πρωί. Μάλιστα μια φορά περνούσαν τόσο ωραία και ήταν απορροφημένοι τόσο πολύ στην παρέα  που βγήκαν από την καλύβα το πρωί και γύρω τους ήταν όλα άσπρα από το χιόνι! Κι εκείνοι δεν είχαν καταλάβει τίποτα!!!

Κάτι τέτοιες στιγμές υποκλινόμαστε όλοι στο μεγαλείο και την τελειότητα της φύσης. Όλα άψογα και αρμονικά μεταξύ τους σου προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία και εναρμόνιση με το περιβάλλον. Μια εμπειρία μοναδική, που αξίζει να την κάνουμε δώρο όλοι στον εαυτό μας, αναζητώντας έναν κοντινό προορισμό που θα μας φέρει σε άμεση επαφή με τη φύση.  

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR