counter

Βασίλης Μπισμπίκης: Η ανάρτηση υπέρ της Λένας Κιτσοπούλου μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η παράσταση "Σφήκες"

Βασίλης Μπισμπίκης: Η ανάρτηση υπέρ της Λένας Κιτσοπούλου μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η παράσταση "Σφήκες"
Βασίλης Μπισμπίκης: Η ανάρτηση υπέρ της Λένας Κιτσοπούλου μετά τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε η παράσταση "Σφήκες"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ελεύθερη διασκευή – σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου για την παράσταση «Σφήκες» του Αριστοφάνη.

Η παράσταση που ανέβηκε στην Επίδαυρο έχει διχάσει το κοινό με πολλούς να κάνουν αιχμηρά σχόλια, για τον τρόπο που παρουσιάστηκε το σενάριο.

Η Λένα Κιτσοπούλου στην παρούσα εκδοχή στρέφει το βλέμμα της στα σύγχρονα «κεντριά», στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα σόσιαλ μίντια. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.

Οι αναρτήσεις του Βασίλη Μπισμπίκη υπέρ της Λένας Κιτσοπούλου

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, δύο κείμενα του κριτικού Σάββα Πατσαλίδη.

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να υπερασπιστεί την Λένα Κιτσοπούλου, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της παράστασης.

«Μια παράσταση εφόσον μπαίνει στη δημόσια σφαίρα μοιραία μπαίνει και στο ραντάρ της κριτικής. Καθ’ όλα αναμενόμενο αυτό και επιθυμητό. Εκείνο όμως που θεωρώ άθλιο είναι όταν η κρίση στρέφεται στο ίδιο το πρόσωπο του/της δημιουργού (είτε συγγραφέα είτε σκηνοθέτη, ηθοποιού κ.λπ). Η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσαν όλοι οι «ενοχλημένοι», οι «θιγμένοι» και «αγανακτισμένοι» ζητώντας λίγο έως πολύ την κεφαλή της Κιτσοπούλου επί πίνακι (και των ηθοποιών, αν είναι δυνατόν!!), ήταν ό,τι πιο βρωμερό

Το ξαναλέω: δικαίωμα του καθενός να μην αρέσει η δουλειά της όποιας Κιτσοπούλου (ή η απόδοση των ηθοποιών). Δικαίωμα του καθενός να τη θεωρεί αυτή ή και τους συνεργάτες της μέτριους ή κατώτερους των προσδοκιών του και δεν ξέρω τι άλλο. Για θέατρο μιλάμε. Δεν είναι ποτέ μονόδρομος. Οι εκτιμήσεις είναι όπως ένα καρδιογράφημα. Πάνω-κάτω. Σχετικοί και άσχετοι μαζί. Ο καθένας με τα γούστα του, τα στάνταρ του, τις αγκυλώσεις του, την παιδεία ή την έλλειψη παιδείας του, και φυσικά τις κωλοτούμπες του (χθες υπέρ του τάδε, σήμερα κατά, αύριο, ε, ό,τι ήθελε προκύψει!). Τουλάχιστο αυτό το δικαίωμα, να έχεις άποψη και να την εκφέρεις χωρίς τον κίνδυνο τιμωρίας και εξοστρακισμού είναι η ευλογία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν είναι όμως δικαίωμα κανενός να προσβάλλει την προσωπικότητα του άλλου. Είναι αισχρό, ανέντιμο και πέραν από κάθε έννοια δημοκρατίας και λογικής. Αυτό δεν είναι κριτική. Είναι κανιβαλισμός. Έλεος, κυρίες και κύριοι! Έτσι δεν χτίζεται ο ευεργετικός διάλογος», ήταν τα λόγια που αναδημοσίευσε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του Βασίλη Μπισμπίκη.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR