counter

Μιχάλης Μητρούσης: "Καρφώνει" τη Λένα Κιτσοπούλου - "Το θεωρώ απατεωνιά"

Μιχάλης Μητρούσης: "Καρφώνει" τη Λένα Κιτσοπούλου - "Το θεωρώ απατεωνιά"
Μιχάλης Μητρούσης: "Καρφώνει" τη Λένα Κιτσοπούλου - "Το θεωρώ απατεωνιά"

Στο ένθετο “ENJOY” της Κυριακάτικης Δημοκρατίας και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου μίλησε ο Μιχάλης Μητρούσης, αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε την άποψή του για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η θεατρική παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, “Σφήκες”.

Δείτε επίσης! Τάσος Χαλκιάς για Λένα Κιτσoπούλoυ: "Για να ανέβουν αυτές οι παραστάσεις στην Επίδαυρο, κάποιοι..."

Όσα είπε ο Μιχάλης Μητρούσης

«Το θεωρώ απατεωνιά να πειραματιστεί κανείς με τους αρχαίους κλασικούς αλλά και τον Σαίξπηρ. Ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, όταν έγραφαν ένα έργο, ήξεραν τι ήθελαν να επικοινωνήσουν. Εν αρχή είναι ο λόγος και ο λόγος ανήκει στον Ευρυπίδη, στον Αισχύλο», είπε ο Μιχάλης Μητρούσης.

«Το να μου βάλεις μία μπασκέτα στην ορχήστρα της Επιδαύρου δεν μου λέει κάτι πέρα από τον εντυπωσιασμό. Από ‘κει και πέρα, πάλι θα σε νικήσει ο λόγος του Αριστοφάνη, γιατί το Θέατρο είναι ο λόγος. Δεν μου λέει κάτι σκηνοθετικά το να δω δηλαδή έναν γορίλα στην Επίδαυρο. Απλώς προκαλεί το μάτι», επισήμανε ο γνωστός ηθοποιός.

«Για μένα είναι μεγαλύτερο σφάλμα βέβαια το να αποδομήσεις τα λόγια του συγγραφέα. Ατοπήματα πολλά γίνονται με τους πειραματισμούς στην Επίδαυρο και χρειάζεται προσοχή. Από την άλλη μεριά, στην τηλεόραση γίνονται σοβαρές δουλειές, ναι, βιώνουμε την άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ευχάριστο. Το επίπεδο είναι πολύ καλό», τόνισε ο Μιχάλης Μητρούσης για τις ελληνικές τηλεοπτικές παραγωγές.

«Στο Θέατρο βλέπουμε να στήνουν θιάσους με βάση των αριθμό των θαυμαστών που έχει κάποιος στο Instagram. Απίθανα πράγματα. Δηλαδή, πού πάνε το ταλέντο, η μάθηση, η τεχνική, οι σπουδές; Το αποτέλεσμα. Δηλαδή αν ζούσε ο Κώστας Βουτσάς και δεν είχε Instagram, δεν θα είχε followers στο θέατρο; Ο Ρίτσος στην ποίηση θα ήθελε followers;

Αυτά είναι – και χίλια συγγνώμη που το λέω έτσι – σαχλαμάρες και αηδίες για μαθητές του Γυμνασίου. Αλλά θα μου πείτε, εδώ εξίσωσαν τις σπουδές και τα πτυχία μου με αυτές του Λυκείου», είπε κλείνοντας ο Μιχάλης Μητρούσης.

*Πηγή φωτογραφιών: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR