counter

Αστέριος Κουστούδης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef

Αστέριος Κουστούδης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef
Αστέριος Κουστούδης: Αυτό είναι το βιογραφικό του κριτή του Top Chef

Το Top Chef κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στον ΣΚΑΙ και ένας από τους κριτές είναι ο Αστέριος Κουστούδης.

15 επαγγελματίες σεφ που έχουν κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για τη γαστρονομία αναμετρώνται καθημερινά μεταξύ τους, αλλά και με τον εαυτό τους. Στόχος να ξεχωρίσουν, να αναδειχθούν και να κατακτήσουν την κορυφή: μια θέση στα διασημότερα εστιατόρια του κόσμου, τον τίτλο του Top Chef και το έπαθλο των 100.000 ευρώ!

Top Chef - Αστέριος Κουστούδης Bιογραφικό 

Ο Αστέριος Κουστούδης έχει ως φιλοσοφία στη ζωή του πως αν αγαπάς και σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις, τότε μόνο θα καταφέρεις να κάνεις χαρούμενους όσους γεύονται το φαγητό σου. Ο ίδιος το τηρεί ευλαβικά μέχρι σήμερα που ηγείται, ως Executive Chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετάνια και King George.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, 10 και 6 ετών. Ο Αστέριος Κουστούδης μικρός περνούσε τα καλοκαίρια στο χωριό της μητέρας του, τα Βρασνά Θεσσαλονίκης. Οι μνήμες, οι μυρωδιές κι οι γεύσεις των απλών υλικών του χωριού τον έκαναν να τρέφει απόλυτο σεβασμό στην απλότητα των πρώτων υλών. Πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυφυλάκων Ξάνθης όμως την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα. Τον κέρδισε τελικά, η μαγειρική.

Ο Αστέριος Κουστούδης μετά τις συνεργασίες του με τα ξενοδοχεία Μακεδονία Παλλάς και Ηλέκτρα Παλλάς της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε το 2008 στο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν ως επικεφαλής της κουζίνας του και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin για την ελληνική κουζίνα, διάκριση που κράτησε για 3 χρόνια. Οι δημιουργίες του έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμα, μέσα από διεθνή φεστιβάλ και συνεργασίες, όπως αυτή με την αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott.

Πιστεύει πως όλα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Ο Αστέριος Κουστούδης είναι λάτρης της εποχικότητας των προϊόντων και θεωρεί ότι από μόνο του ένα υλικό μπορεί να γίνει ξεχωριστό χωρίς πολλές επεξεργασίες. Ένα πιάτο που ίσως θα ξεχώριζε είναι οι κολοκυθοανθοί στην εποχή τους, γεμιστοί με θαλασσινά και σάλτσα αυγολέμονο.

Όνειρό του είναι να μαγειρέψει για τους γάμους των κοριτσιών του!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR