counter

Άρτσι - Χάρισον: Δείτε τι σημαίνουν τα ονόματα του βασιλικού μωρού

Άρτσι - Χάρισον: Δείτε τι σημαίνουν τα ονόματα του βασιλικού μωρού
Άρτσι - Χάρισον: Δείτε τι σημαίνουν τα ονόματα του βασιλικού μωρού

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν ότι ονόμασαν τον γιό τους Άρτσι Χάρισον», ήταν η ανακοίνωση στο Instagram με την οποία τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μας γνωστοποίησαν το όνομα που πήρε το βασιλικό μωρό του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Τα ονόματα του μωρού του Χάρι και της Μέγκαν ανακοινώθηκαν κατά την πρώτη του συνάντηση με την προγιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ και τον προπάππο του, Πρίγκιπα Φίλιππο. Τι σημαίνουν όμως τα ονόματα που πήρε το βασιλικό μωρό;

Τι σημαίνει το όνομα Άρτσι

Όπως γράφει το newsit.gr το όνομα Archie έχει αγγλικές και σκωτσέζικες ρίζες και είναι η κομμένη εκδοχή του Άρτσιμπαλντ. Σημαίνει, αυθεντικός και γενναίος.

Τι σημαίνει το όνομα Χάρισον

Το δεύτερο όνομα που δόθηκε στο βασιλικό μωρό, το Harrison είναι ένα όνομα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Έχει αγγλικές ρίζες και σημαίνει «ο γιος του Χάρι». Είναι σαφώς μια κίνηση που έκανε η Μέγκαν Μαρκλ προς τιμήν του συζύγου της Πρίγκιπα Χάρι.

Τα επίθετα Mountbatten-Windsor

Αυτά είναι τα επίθετα που παίρνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν τίτλους ευγενείας. Πριν από το 1917, η οικογένεια δεν είχε επίθετο και τα μέλη της χρησιμοποιούσαν το όνομα του Οίκου στον οποίο ανήκαν. Όμως, ο Γεώργιος ο 5ος ο παππούς της Βασίλισσας υιοθέτησε το επίθετο Γουίνδσορ. Και το Μαουντμπάτεν προστέθηκε γιατί ήταν το επίθετο της οικογένειας του Πρίγκιπα Φίλιππου.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR