counter

Άννα Κυριακού: Τι κάνει σήμερα η “θεία Μπεμπέκα” από τις Τρεις Χάριτες;

Άννα Κυριακού: Τι κάνει σήμερα η “θεία Μπεμπέκα” από τις Τρεις Χάριτες;
Άννα Κυριακού: Τι κάνει σήμερα η “θεία Μπεμπέκα” από τις Τρεις Χάριτες;

Την αγαπήσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Mega, «Τρείς Χάριτες» και το ρόλο της Θείας Μπεμπέκας.

Ο λόγος, για την Άννα Κυριακού που μετράει 70 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες του Εθνικού Θεάτρου.

Η 90χρονη ηθοποιός έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλά χρόνια και έχει αποφασίσει να δίνει πολύ σπάνια συνεντεύξεις. H ίδια έχει επιλέξει να ασχολείται αποκλειστικά με το γιο και τον εγγονό της ενώ αφήνει ένα μικρό ενδεχόμενο επιστροφής αν βρει ένα ρόλο που θα την ιντριγκάρει.

 Η Άνννα Κυριακού, μίλησε στην εφημερίδα Espresso και το Νίκο Νικόλιζα και αποκάλυψε το νέο της επαγγελματικό βήμα που είναι να ολοκληρώσει το βιβλίο που γράφει με θέμα το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

 «Κάποτε ήμουν ενεργό μέλος της κοινωνίας και του θεάτρου. Πλέον αποτραβήχτηκα απ' όλους. Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτό το διάστημα είναι να ολοκληρώσω το βιβλίο μου για τον πόλεμο και το Έπος του '40. Γιατί εγώ είμαι παιδί του πολέμου. Κι αν σήμερα όλοι μιλούν για σύγχρονο πόλεμο, μάλλον δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει πραγματικός πόλεμος. Να βλέπεις τους γείτονές σου να πεθαίνουν από λιμό, να περπατάς μέσα στα πτώματα, να προσπαθείς να πάρεις ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσεις».

Η θεία Μπεμπέκα ήταν ο ρόλος που την στιγμάτισε και ο κόσμος την θυμάται μέχρι και σήμερα από αυτή τη σειρά: «Αλλιώς, δεν θα με θυμόταν κανείς. Ήταν μια πολύ ωραία σειρά, με αξιοπρέπεια. Δεν υπήρχε βωμολοχία και κυρίως είχε κείμενο με χιούμορ».

Ποια είναι η σχέση της με τις τρεις πρωταγωνίστριες; «Αξιολάτρευτες, αλλά δυστυχώς δεν βρισκόμαστε πλέον εδώ και πολλά χρόνια. Το επάγγελμά μας το έχει αυτό. Κάνουμε μια σειρά και μετά εξαφανιζόμαστε μεταξύ μας. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε μοναχικά όντα. Για μένα θα ήταν ευτυχία μια μέρα να ανοίξει η πόρτα και να μπουν «οι τρεις χάριτες» μέσα στο σπίτι μου. Μακάρι να συμβεί!»

Ύστερα από αυτή τη σειρά αποφάσισε να αποσυρθεί, με ελάχιστες κοινές δημόσιες εμφανίσεις: «Αποσύρθηκα γιατί δεν είχα κάποια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση για να παίξω. Διάλεγα τους ρόλους και τα έργα με πολύ αυστηρά κριτήρια».

Πηγή φωτογραφίας: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR