counter

Άλφι: Έναν τον έχω & τρέχω! Η Μαρία Κορινθίου έχει... 18

Άλφι:  Έναν τον έχω & τρέχω! Η Μαρία Κορινθίου έχει... 18
Άλφι: Έναν τον έχω & τρέχω! Η Μαρία Κορινθίου έχει... 18

Με μεγάλη χαρά η Μαρία Κορινθίου δέχτηκε να μας παρουσιάσει τη μεγάλη της αδυναμία, που δεν είναι άλλη από τα αγαπημένα της ζωάκια… Η Μαρία ανέκαθεν αγαπούσε πολύ τα ζώα και το ίδιο έχει καταφέρει να μεταδώσει και στην κόρη της Ισμήνη. Όσο για τον σύζυγο της Γιάννη Αιβάζη ευτυχώς ταιριάζουν πολύ σ’ αυτό γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο να συζήσουν με 7 χάμστερ και 4 σκυλιά, ένα yorkshire terrier, ένα λυκόσκυλο, ένα boxer και ένα chow chow, ένα κουνέλι, 3 χελώνες και 3 ψάρια και όλα αυτά μέσα στο ίδιο σπίτι!!!!!

 

Τη φροντίδα των σκυλιών έχει αναλάβει κυρίως η Μαρία όσον αφορά την τροφή, το νερό και την υγιεινή τους. Τώρα στις βόλτες… όπως μου εκμυστηρεύτηκε… δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα καθώς πρέπει να τα πηγαίνουν με βάρδιες δυο σκυλάκια τη φορά οπότε σ' αυτό τη βοηθάει πολύ και ο Γιάννης. Για φανταστείτε να πρέπει να πηγαίνετε 20λεπτες βόλτες 3 φορές τη μέρα και όλα αυτά επί 2  καθώς είναι πρακτικά δύσκολο έως και ακατόρθωτο να πηγαίνετε και τα 4 ζωάκια  μαζί…. Γιατί σκεφτείτε λίγο… 4 σκυλιά…  το ένα να θέλει να κάνει την ανάγκη του, το άλλο εκείνη τη στιγμή μπορεί να βλέπει μια γάτα και να έχει όρεξη για κυνηγητό… το τρίτο να γαβγίζει στα μηχανάκια που περνούν και το τέταρτο να κυλιέται σε ότι χόρτα βρίσκει… αυτό δε θα είναι χαλαρωτική βόλτα θα είναι επικίνδυνες αποστολές εντός των τειχών της Αττικής!!!

Αφήστε τις καιρικές συνθήκες που βρέξει χιονίσει η ανάγκη είναι ανάγκη και η βόλτα επιβάλλεται. Και όλα αυτά σας τα λέω εκ πείρας καθώς κι εμείς έχουμε έναν κούκλο σκύλο τον αντρούκο μου, τον Άλφι μας και τα ξέρω από πρώτο χέρι… πόσες φορές έχει τύχει να βρέχει καταρρακτωδώς και ο Άλφι να πρέπει να πάει βόλτα… να γίνομαι λούτσα, να πατάω στις λάσπες… κι εκείνος τίποτα… καθώς η βροχή έχει πάρει όλες τις μυρωδιές…. Ή το καλοκαίρι ντάλα ήλιος και ο κύριος Άλφι να έχει όρεξη για βόλτες… ο ιδρώτας να στάζει ποτάμι κι εσύ να λες από μέσα σου … άντε αγόρι μου να τελειώνουμε… Άσε το βράδυ! Που περπατάς και κοιτάζεις 10 φορές πίσω σου μήπως έρθει κανένας άλλος σκύλος και έχουμε διπλωματικό επεισόδιο!!! Και ποιος να σ' ακούσει μέσα στις ερημιές…

 

Και αφού τελειώσουν όλα αυτά τουλάχιστον εγώ πάω σπίτι και ηρεμώ… (τις ομολογουμένως λίγες φορές που τον πάω βόλτα καθώς την ευθύνη αυτή έχει αναλάβει κυρίως ο Νίκος) ενώ η Μαρία έχει να περιποιηθεί τις χελώνες, τα χάμστερ και τα ψάρια!!!!  Όσο για την Ισμήνη έχει εξελιχθεί σε σούπερ βοηθό καθώς η μαμά της είναι τόσο χαλαρή που τις δίνει όλες τις πρωτοβουλίες της περιποίησης των κατοικίδιων τους. Σε αντίθεση με μένα που ακόμα το παλεύω και από τις 10 φορές που έβαζα την Αλεξάνδρα να πλένει τα χέρια της το έχω περήφανα μετριάσει στις 8!!!( Όταν τον ταΐζει, όταν τον χαϊδεύει, όταν παίζει μαζί του, όταν έρχεται βόλτα κ.ο.κ.)

 

Τώρα όμως πέρα από την πλάκα, τα λατρεμένα μας ζωάκια δίνουν σε μας και στα παιδιά μας πολύ περισσότερα απ’ ότι εμείς… μας δίνουν όλη τους την αγάπη και την αφοσίωση, πάντα χαίρονται όταν μας βλέπουν, δεν μας κρατάνε μούτρα είναι πλήρως εξαρτημένα από εμάς και μας το δείχνουν κάθε φορά που μας κοιτάζουν μ' αυτά τα υπέροχα μάτια τους. Και όσο για τα παιδιά… μαθαίνουν τι σημαίνει να φροντίζουν κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους, να τα συμπονούν όταν είναι άρρωστα, να χαίρονται μαζί τους το απόλυτο παιχνίδι  και να χαλαρώνουν και να ηρεμούν δίνοντας χάδι και όχι μόνο παίρνοντας… πιστέψτε με …δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για ένα παιδί να μεγαλώνει σ' ένα σπίτι με ζώα… και όσοι έχουμε στην οικογένεια μας το ξέρουμε από πρώτο χέρι!

 

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR