counter

Άγγελος Διονυσίου: Περιγράφει τη στιγμή της σύλληψης του πατέρα του, Στράτου Διονυσίου

Άγγελος Διονυσίου: Περιγράφει τη στιγμή της σύλληψης του πατέρα του, Στράτου Διονυσίου
Άγγελος Διονυσίου: Περιγράφει τη στιγμή της σύλληψης του πατέρα του, Στράτου Διονυσίου

Στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» του Τάσου Τρύφωνος στον Alpha Κύπρου βρέθηκαν καλεσμένοι οι γιοι του Στράτου Διονυσίου,  Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής και μίλησαν για τον πατέρα τους. Μεταξύ άλλων ο Στέλιος Διονυσίου αναφέρθηκε στις πικρίες που είχε ο αείμνηστος τραγουδιστής, ενώ ο Άγγελος Δονυσίου μίλησε για τη σύλληψη του πατέρα του. 

Διαβάστε επίσης! Στέλιος Διονυσίου: Η εξομολόγηση για τη γνωριμία με τη σύντροφό του Αγνή και τις σχέσεις με την πρώην σύζυγό του

Ο Άγγελος Διονυσίου για τη σύλληψη του πατέρα του, Στράτου  

«Γενικά δεν μίλαγε πολύ για το παρελθόν και εγώ θεωρώ ότι ήταν και λίγο πικραμένος. Δηλαδή δέχθηκε πολύ μεγάλο πόλεμο και από τις δισκογραφικές εταιρείες, την Columbia αλλά και την Minos μετέπειτα. Δέχθηκε μεγάλο πόλεμο, γιατί ο πατέρας μας δεν είχε κάποιον μεγάλο συνθέτη να συνεργάζεται συνεχόμενα. Όποιο τραγούδι του άρεσε, το έλεγε. Αν εξαιρέσεις τον πούμε ότι με κάποιον είχε φιλία στην αρχή της καριέρας του, με τον Άκη Πάνου που έκαναν εκείνες τις τόσο μεγάλες επιτυχίες τη δεκαετία του ’70. Εν συνεχεία πέρασε κάποιες περιπέτειες προσωπικές και εκεί ήταν λίγο που τον έβαλαν στο χρονοντούλαπο, να το πω έτσι», είπε ο Στέλιος Διονυσίου με τον αδερφό του, Άγγελο να προσθέτει:

«Η φυλάκιση του ξεκίνησε επί Χούντας και στη μεταπολίτευση ήταν μέσα, δηλαδή το ’74. Τον κατηγόρησαν αλλά δεν του βρήκαν τίποτα και τον έμπλεξαν λίγο εκεί. Όταν ήρθαν στο σπίτι να τον συλλάβουν, ήμουν εκεί. Θυμάμαι ότι ήρθαν και χτύπησαν το κουδούνι, ανέβηκαν επάνω και κατευθείαν πήγαν στο δωμάτιο του. Εισαγγελέας, αστυνομία και τέτοια. Εγώ κατέβηκα από πίσω, όπου υπήρχε ένα ασανσέρ και κατέβαινε κάτω στο γκαράζ, έφυγα κατευθείαν χωρίς να με πάρουν χαμπάρι αυτοί για να τον ενημερώσω. Να τον πάρω τηλέφωνο στο καφενείο όπου ήταν και να μην έρθει, αλλά με το που βγήκα από το γκαράζ ανέβαινε με το αυτοκίνητο τον δρόμο. Την ώρα που ήρθε, σταμάτησαν το αυτοκίνητο, ήταν και άλλοι αστυνομικοί απ’ έξω. Ανέβηκαν πάνω, έψαξαν δεν βρήκαν τίποτα, τον πήγαν στην αστυνομία. Εκεί έγινε το μπέρδεμα. Τον πήγαν στις φυλακές στην Τίρυνθα, έκατσε 9 μήνες περίπου. Πηγαίναμε κάθε μέρα. Μετά το σχολείο πηγαίναμε στο Ναύπλιο».

(Δείτε το ακόλουθο απόσπασμα μετά το 33ο λεπτό)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR