counter

Αθηνά Οικονομάκου: Συγκινημένη για τον πατέρα της που βραβεύθηκε για την ηρωική του πράξη

Αθηνά Οικονομάκου: Συγκινημένη για τον πατέρα της που βραβεύθηκε για την ηρωική του πράξη
Αθηνά Οικονομάκου: Συγκινημένη για τον πατέρα της που βραβεύθηκε για την ηρωική του πράξη

Αθηνά Οικονομάκου βραβείο πατέρα

Η Αθηνά Οικονομάκου έχει πλέον τον δικό της ήρωα και δεν είναι άλλος από τον πατέρα της! Ο Διονύσης Οικονομάκος, τον περασμένο Αύγουστο έσωσε την ζωή 100 ανθρώπων κι έτσι, βραβεύτηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Ακαδημία Αθηνών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως ένας από τους καπετάνιους που έχουν σώσει ζωές.

Η Αθηνά Οικονομάκου, μαζί με την μητέρα της, Γεωργία, παρέλαβαν το βραβείο του, μιας κι εκείνος αυτή την περίοδο ταξιδεύει για τις ανάγκες της δουλειάς του. H Αθηνά Οικονομάκου δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, την φωτογραφία με το βραβείο, γράφοντας: "Ο μπαμπάς μου ο Ήρωας!"

«Στις 15 Αυγούστου 2013, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Μεσόγειο, ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία, ταξίδευε το καράβι Πάτροκλος στο οποίο είναι καπετάνιος ο σύζυγος μου. Κάποια στιγμή πρόσεξαν ότι υπήρχε μια βάρκα με μετανάστες. Πλησίασαν με το καράβι, έριξαν λέμβους και σχοινιά και κατέβηκαν. Τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση, οι άνθρωποι ήταν σχεδόν ετοιμοθάνατους. Είχαν μείνει χωρίς νερό και φαγητό, οι έμποροι τους εγκαταλείψαν, ήταν ολομόναχοι, γυναίκες, παιδιά! Τους περισυνέλεξαν, τους ανέβασαν αγκαλιά στο πλοίο, ήταν εξαθλιωμένοι. Στη συνέχεια, τους έδωσαν ρούχα και φαγητό, και τους μετέφεραν στο πλησιέστερο λιμάνι στην Ιταλία. Ο άνδρας μου έσωσε 100 ψυχές ανήμερα της Παναγίας. Είμαστε περήφανοι όλοι στην οικογένεια", δήλωσε στην Espresso η σύζυγος του, Γεωργία Οικονομάκου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR