counter

8+1 Έλληνες και ξένοι celebrities που ακολουθούν το δρόμο της χορτοφαγίας

8+1 Έλληνες και ξένοι celebrities που ακολουθούν το δρόμο της χορτοφαγίας
8+1 Έλληνες και ξένοι celebrities που ακολουθούν το δρόμο της χορτοφαγίας

Παγκόσμια ημέρα χορτοφάγων σήμερα και πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν δηλώσει ότι ακολουθούν αυτό το είδος διατροφής.
 
 
Η Τόνια Σωτηροπούλου έχει πει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είναι χορτοφάγος. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Down Town Κύπρου ανέφερε: «Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις, γιατί η μεσογειακή κουζίνα και η ελληνική, βασίζονται στα λαχανικά -γεμιστά, μελιτζάνες, κολοκυθάκια. Έχουμε πολλές και καλές πρώτες ύλες. Τρώω τα πάντα όμως και δεν στερούμαι κάτι».
 
 
Η Ματθίλδα Μαγγίρα είχε δηλώσει στο παρελθόν σε εκπομπή ότι είναι χορτοφάγος από το 2010. «Δεν τρώω καθόλου κρέας ούτε ψάρια. Είμαι vegetarian, τρώω τυριά και τυροκομικά. Γάλα δεν πίνω από πολύ παλιά γιατί η λακτόζη δεν κάνει καλό στον οργανισμό. Το ξεκίνησα καθαρά για φιλοσοφικούς λόγους, με έχουν εμπνεύσει πολύ οι Πυθαγόρειοι και η Πυθαγόρεια φιλοσοφία λέει ότι είναι ανήθικο να τρως το έμψυχων και δεν θέλω να τρώω τα έμψυχα! Σφάζονται βιώνουν αυτόν τον τρόμο, τον φόβο τον πανικό, εκκρίνουν τοξίνες και τις τρώμε εμείς και παίρνουμε και τα συναισθήματα τους και τον φόβο τους και όλα αυτά».
 
 
Η Άννα Αδριανού έχει μεγάλη αγάπη στα ζώα και αυτός ήταν και ο μόνος λόγος να ακολουθήσει το δρόμο της χορτοφαγίας . Όπως είχε πει και σε συνέντευξη της στο Λοιπόν: «Έκανα και την τελευταία πράξη, από κρεατοφάγος έγινα χορτοφάγος, δεν τρώω κρέας. Τέλος. Δεν μπορείς να τρως κάτι που αγαπάς ή κάτι με το οποίο θέλεις να ταυτίζεσαι. Αν δεν μπορώ να μαζέψω ένα χτυπημένο ζώο από το δρόμο, σημαίνει ότι έχω μία τόσο ανάλγητη ψυχή, που δεν πιστεύω ότι θα συγκινηθεί από το παιδάκι. Το ΠΙΚΠΑ είναι δίπλα μου και πραγματικά είναι σε κακή κατάσταση αυτή την εποχή, κάνουν έκκληση για τα πάντα. Πριν ασχοληθώ με τα ζώα δεν είχα πάει. Όταν ασχολείσαι με αυτά τα πλάσματα που είναι στο δρόμο και σε κοιτάνε στα μάτια, που υποφέρουν, είναι πάρα πολύ εύκολο, και πλέον με απασχολεί κι αυτό, να πάω στο ΠΙΚΠΑ. Οι φιλόζωοι τρέχουν για τους άστεγους, για τις οικογένειες. Όσο εξασκείς την αγάπη, τόσο μεγαλώνει η ψυχή σου και χωράει κι άλλους. Μαθαίνει στην τεράστια χαρά του να προσφέρει, όχι κάτω από κοινωνική ηθική».
 
 
Το 2011 η Καίτη Γαρμπή είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Down Town ότι έχει κόψει το κρέας. «Έχεις δει, έχεις διαβάσει πώς εκτελούν τα ζώα στα σφαγεία; Θολώνει το μάτι τους απ’ το αίμα και κάνουν φρικιαστικά πράγματα. Και πέρα απ’ αυτό τα ζώα είναι οι φίλοι μας, οι σύντροφοί μας, η αγνότητα η ίδια, η αθωότητα. Πώς τρως το φίλο σου; Τώρα σ’ τα λέω αυτά που από παιδάκι με βασανίζουν και δεν σημαίνει πως δεν θα σπάσω και δεν θα φάω κάποια στιγμή κρέας αν και εύχομαι να μην το κάνω και προσπαθώ. Θα δούμε.» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
 
Η Μαίρη Συνατσάκη έχει δηλώσει μέσα από τα social media αλλά και σε συνεντεύξεις της ότι είναι χορτοφάγος .Πολλές φορές την ρωτάνε αν χορταίνει με αυτά τα φαγητά και αν ο οργανισμός της παίρνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χάνει από το κρέας. Σύμφωνα με δηλώσεις της: «Στην αρχή δεν είχα απευθυνθεί σε ειδικό. Ξεκίνησα λίγο γιολάροντας την φάση, αλλά μόλις διάβασα λίγο παραπάνω για αυτόν τον τρόπο διατροφής, διαπίστωσα ότι αν δεν το κάνω σωστά μπορεί να βρεθώ με έλλειψη ορισμένων πολύ θρεπτικών συστατικών όπως είναι οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο, ο σίδηρος, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D.Χρειαζόμουν, λοιπόν, εναλλακτικές πηγές αυτών των στοιχείων πέρα από το κρέας και το ψάρι και αναγνώρισα αμέσως την ανεπάρκειά μου να το κάνω μόνη μου αυτό».
 
 
Ο Leonardo Di Cadrio είναι εδώ και χρόνια χορτοφάγος. Μάλιστα χρηματοδότησε το ντοκιμαντέρ Cowspiracy.
 
 
Ο Brad Bitt είναι και αυτός ένας από τους διάσημους που απεχθάνεται το κρέας .Μάλιστα και τα παιδιά του απέχουν και αυτά από το να τρώνε κρέας.
 
 
Ο Woody Harreslon είναι από τους ανθρώπους που έκοψαν το κρέας για λόγους υγείας. Έγινε λοιπόν χορτοφάγος  όταν έμαθε πως έχει δυσανεξία στη λακτόζη. Μετά από αυτό, έγινε υπέρμαχος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων.
 
 
Η Jennifer Lopez είναι μια ακόμη διασημότητα που αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος. Εκείνη την εποχή που αποφάσισε να στραφεί σε μια άλλη διατροφή, κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ “Booty” και όπως όλοι παρατήρησαν, είχε χάσει κιλά. Αποδείχθηκε ότι ο λόγος για την απώλεια βάρους της είναι μια διατροφή vegan. Η τραγουδίστρια ισχυριζόταν ότι η στροφή που έκανε στο τρόπο της τροφής της, της έδινε περισσότερη ενέργεια και την έκανε να αισθάνεται πολύ καλύτερα.
 
Πηγή Φωτογραφιών: Instagram, Abaca Press, NDP, Papadakis Press

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR