counter

25χρονη έγκυος φρουτοφάγος, τρώει μόνο μπανάνες, θέτοντας σε κίνδυνο το μωρό της

25χρονη έγκυος φρουτοφάγος, τρώει μόνο μπανάνες, θέτοντας σε κίνδυνο το μωρό της
25χρονη έγκυος φρουτοφάγος, τρώει μόνο μπανάνες, θέτοντας σε κίνδυνο το μωρό της

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν ένα party animal που έκανε καταχρήσεις αλκοόλ και τρεφόταν μόνο με junk food. Η φωτογράφος Loni Jane Anthony από την Αυστραλία, σήμερα είναι 25 χρονών, 6 μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδάκι και έχει ξεσηκώσει μια μικρή θύελλα με τη διατροφή της.

Τόσο στο προσωπικό της tumblr Aleven:11, όσο και στο instagram ανεβάζει φωτογραφίες με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα αλλά και δεκάδες φρούτα. Μόνο φρούτα. Κυρίως μπανάνες! Η Loni έχει υιοθετήσει μια μάλλον πολύ ακραία δίαιτα η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι κατάλληλη για κανέναν ενώ για μια έγκυο μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

Όλα ξεκίνησαν από μια δήλωση της πως μπορεί να φάει μέχρι και 20 μπανάνες σε μια μέρα αλλά τίποτα άλλο. Μετά έδωσε και μερικές συνεντεύξεις που σήμερα συζητιούνται, στις οποίες αποκάλυψε πως τελικά ακολουθεί τη δίαιτα 80:10:10 γνωστή και ως δίαιτα Douglas Graham. Σύμφωνα με την 80:10:10, η ημερήσια κατανάλωση μοιράζεται σε τροφές που αποδίδουν 80 % υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνες, και μόλις 10% λίπος. 

Η φρουτοφάγος άνοιξε το στοματάκι της λοιπόν και άρχισε να εξηγεί πόσο όμορφα, άνετα και γεμάτη ενέργεια αισθάνεται με αυτή τη διατροφή και πόσο καλό της κάνει. Αμέσως μετά περιέγραψε και τα γεύματα που κάνει τα οποία ήταν όπως αναφέραμε προηγουμένως μπανάνες, λίγα smoothie, πουρές από μπανάνες, λίγοι καρποί, μπανάνες, καμιά σαλάτα και πάλι μπανάνες.

Κάπου εδώ άρχισαν να ανακατεύονται οι διατροφολόγοι οι οποίοι της τα έψαλλαν και την κατηγορούν ανοιχτά πως όχι μόνο αντιμετωπίζει σύνδρομο διατροφικής διαταραχής αλλά επιπλέον δεν το αντιλαμβάνεται και ενδέχεται να κινδυνεύει και το αγέννητο παιδί της. 

Στα σχόλια άρχισαν να εμφανίζονται γιατροί και διαιτολόγοι οι οποίοι την κατακεραύνωναν πως παρασέρνει και άλλες γυναίκες με τα selfies του αν και σε εγκυμοσύνη, αδύνατου σώματός της. Ανάμεσα στους 100,000 ακόλουθους της υπήρξαν και πολλοί που την χαρακτήρισαν επικίνδυνη ενώ άλλοι τη βρήκαν νάρκισσο και ψωνισμένη. 

Η ίδια πάντως στάθηκε μόνο σε αρκετoύς που της έδωσαν μπράβο και της είπαν πως έγινε έμπνευση και ευθαρσώς δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρουν οι haters, μιας και δεν θεωρεί πως το μενού της είναι αντιπροσωπευτικό των διατροφικών διαταραχών.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια θεωρεί πως είναι πρότυπο, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και επικοινωνεί με πολύ κόσμο που τη ρωτάει συνεχώς λεπτομέρειες για τη διατροφή της και εξήγησε πως πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή τη συνήθεια, το έψαξε καλά στο ίντερνετ(!).

Πηγή: www.lifo.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR