counter

Τα επτά πρώτα χρόνια ζωής!

Τα επτά πρώτα χρόνια ζωής!
Τα επτά πρώτα χρόνια ζωής!

Η Γη κάνει μια περιστροφή γύρω από τον άξονα της σε εικοσιτέσσερις ώρες. Δεν υπάρχει τρόπος να απαντήσουμε σε αυτό, για ποιο λόγο συμβαίνει. Απλά συμβαίνει. Είναι ένα γεγονός. Η Γη χρειάζεται 365 μέρες για να κάνει μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο. Γιατί 365 μέρες; Κανείς δεν ξέρει. Κανείς δεν θα μάθει και δεν πειράζει καθόλου. Το πρώτο σημαντικό λοιπόν που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι αν η απάντηση σε μια ερώτηση είναι η ίδια επαναλαμβανόμενα όσες φορές και αν την κάνεις, η ερώτηση είναι παράλογη.

Εν ολίγοις δεν χρειάζεται να επιμένουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Αποδεχόμαστε το γεγονός ως γεγονός και προχωράμε. Έτσι λοιπόν κ η ζωή κάνει επταετείς κύκλους που πάλι δεν υπάρχει απάντηση γιατί τα σημαντικά μοτίβα ανάπτυξης αλλάζουν ανά 7ετια, αλλά έτσι είναι.

Θα εστιάσω σήμερα στα πρώτα 7 χρόνια που είναι και τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου κ αυτό γιατί δεν έχει καταγράφει τίποτα απολύτως στον εγκέφαλο. Ότι και αν πεις σε ένα μωρό μέχρι τα 7 του χρόνια σε πιστεύει χωρίς να σε αμφισβητήσει. Όλες οι γνώμες, οι ιδέες, ότι μας περνάνε είναι αυτά που θα μας στοιχειώνουν αργότερα. Η πρώτη έκφραση αγάπης προς το παιδί είναι τα πρώτα του χρόνια να το αφήσουμε όσο πιο ελεύθερο γίνεται. Αθώο, χωρίς επιρροές, να μην μολύνουμε τη ψυχούλα του με καμία φοβία μας, με καμία ιδεολογία ή φιλοσοφία. Το προστατεύουμε χωρίς να του περνάμε όλα μας τα βάρη. Σιγά σιγά το παιδί θα αρχίζει να ρωτά από μόνο του, τότε δίνουμε απαντήσεις χωρίς να δημιουργούμε εμμονές. Συνήθως οι γονείς εκτιμούν το παιδί που συμφωνεί κ καταδικάζουν το παιδί που διαφωνεί. Γιατί καταδικάζουμε τη διαφωνία; Αυτό δείχνει ξεροκεφαλιά. Να διδάσκουμε αρχές κ ήθος, Ναι, Αλλά με τρόπο που να αγαπά το ίδιο το παιδί αυτό που βλέπει μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Να θαυμάζει την αγάπη που βλέπει κ βιώνει κ αυτή να το εξελίσσει. Η αγάπη από μόνη της εξελίσσει κ αναπτύσσει.

Αυτό είναι το κυριότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας. Το παιδί δεν θέλει βοήθεια, γεννήθηκε τέλειο, θέλει προστασία και αγάπη. Όπως ένα μικρό φυτό. Το φυτεύεις κ το προσέχεις, το προστατεύεις να μην καταστραφεί από αέρηδες ή κάποιο ζώο που ενδέχεται να το φάει. Αν ένα παιδί παραμείνει άφθαρτο, το μυαλό του θα είναι κοφτερό κ η διορατικότητα του διαυγής. Αν το παιδί μεγαλώσει στην αγάπη και όχι στον θυμό το παιδί αυτό θα μεγαλουργήσει. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη η δουλειά να γίνεις γονιός αλλά αν πάρεις αυτή την απόφαση πάρτη συνειδητά. Μην την πάρεις για προσωπικό σου όφελος. Μην κάνεις παιδί για να κρατήσεις τον σύντροφο σου. Μην κάνεις παιδί γιατί ήρθε η ώρα ή γιατί δεν έχεις κάτι άλλο να απασχολήσεις το μυαλό σου. Κάνε παιδί γιατί θες να μεγαλώσεις ένα όμορφο πλάσμα που εσύ ο ίδιος, η ίδια θα θαυμάζεις αργότερα που θα βλέπεις. Ο πρώτος κύκλος ζωής ενός ανθρώπου είναι ο πιο σημαντικός. Τα πρώτα επτά χρόνια και για αυτό η επιλογή συντρόφου είναι η πιο σημαντική. Οι σύντροφοι οφείλουν να συμφωνήσουν ότι θα διαφωνούν και αυτό να μην είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη της αγάπης, αλλά εισιτήριο για περισσότερη ανάπτυξη. Κάνε παιδί έρωτα και αγάπης. Μεγάλωσε το με αγάπη και θα δεις να μεγαλώνει η ίδια η αγάπη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.. Κάνε παιδί γιατί θες έναν άνθρωπο να γεννήσεις, όχι ένα απόκτημα σου. Το παιδί δεν σου ανήκει. Ανήκει στον εαυτό του. Εσύ οφείλεις να το αγαπάς! Αν δεν ξέρεις από αγάπη μην θυσιάσεις άλλο ένα πλάσμα, απλά επειδή το εγώ σου θέλει κάτι από εσένα. Μάθε πρώτα εσύ για σένα να αγαπάς και μετά φέρε στον κόσμο ένα νέο άνθρωπο μέσα από αγάπη και μέσα στην αγάπη. Αν το σπίτι σου είναι σπίτι αγάπης, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR