counter

Συνταγή για νηστίσιμο Χταπόδι ξυδάτο

Συνταγή για νηστίσιμο Χταπόδι ξυδάτο
Συνταγή για νηστίσιμο Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά:

  • 1 χταπόδι 1 ½ -2 κιλά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκόρδο
  • 6 φύλλα δάφνης
  • κλωναράκια θυμάρι (φρέσκο)
  • κόκκους πιπέρι
  • ρίγανη, ελαιόλαδο, ξύδι
  • μαϊντανό

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι από την άμμο και κόβουμε τα πλοκάμια από το κεφάλι. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε τα 4 πλοκάμια απλωμένα ωραία πάνω στην λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες ένα κρεμμύδι. Τοποθετούμε τις φέτες κρεμμυδιού πάνω στο χταπόδι. Προσθέτουμε λίγο σκόρδο, 3 φύλλα δάφνης , λίγο θυμάρι και λίγους κόκκους πιπέρι. Σκεπάζουμε πολύ καλά και κλείνουμε ερμητικά για να μη μας χυθούν τα υγρά στον φούρνο. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα πλοκάμια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Βγάζουμε απ τον φούρνο και ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο γιατι καίει πολύ. Αφήνουμε να κρυώσει  και κόβουμε το χταπόδι σε φετούλες. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε ελαιόλαδο,ρίγανη, μαϊντανό και ξύδι. Το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 1 ώρα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR