counter

Συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια

Συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια
Συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια

Υλικά:

  • 4-5 μέτριες μελιτζάνες  (περίπου 1 κιλό)
  • ½ κιλό κιμά
  • 10 λεπτές φέτες ντομάτας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κούπες ντοματάκια κονσέρβας ή φρέσκες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1½ κούπα μπεσαμέλ σφιχτή
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα λάδι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 αβγό
  • Αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε κατά μήκος στη μέση. Πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν 1-2 ώρες.
  2. Τις ξεπλένουμε και τις πιέζουμε με τις παλάμες μας, ώστε να φύγει όλο το νερό. Κατόπιν, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
  3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ ή ταψάκι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με την κρέμα γάλακτος. Τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε.
  5. Πατάμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στο κέντρο με ένα κουτάλι να σχηματιστεί βαθούλωμα και βάζουμε από 2-3 κουταλιές γέμιση στην καθεμία.
  6. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε 1 φέτα ντομάτας και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και πιπέρι.
  7. Ψήνουμε στους 180℃, περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς η μπεσαμέλ. Σερβίρουμε τα παπουτσάκια ζεστά.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR