counter

Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη

Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:

  • 800γρ. σαρδέλες
  • 2 ντομάτες (ώριμες)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. Λευκό κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ μαϊντανός

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκκαλο, προσέχοντας να μην «σπάσουμε» τα ψάρια μας. Στη συνέχεια, πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε την κάπαρη και σβήνουμε με κρασί.

Παράλληλα, κόβουμε την ντομάτα σε μικρό καρέ (κυβάκια) και όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα στο τηγάνι.

Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 2
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100
FAX: 210 2594000

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις