counter

Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη

Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη
Σαρδέλες γεμιστές με ντομάτα και κάπαρη

Υλικά:

  • 800γρ. σαρδέλες
  • 2 ντομάτες (ώριμες)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. Λευκό κρασί
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ μαϊντανός

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και το κεντρικό κόκκαλο, προσέχοντας να μην «σπάσουμε» τα ψάρια μας. Στη συνέχεια, πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε την κάπαρη και σβήνουμε με κρασί.

Παράλληλα, κόβουμε την ντομάτα σε μικρό καρέ (κυβάκια) και όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα στο τηγάνι.

Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR