counter

Πώς να φτάσεις τους στόχους σου

Πώς να φτάσεις τους στόχους σου
Πώς να φτάσεις τους στόχους σου

Το σημερινό άρθρο αφορά την υλοποίηση των στόχων. Θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνεις το σπίτι σου. Θεωρώ ότι θα πας στα κατάλληλα καταστήματα να αγοράσεις τα αντικείμενα που επιθυμείς. Πιθανό να βρεις και τον διακοσμητή που ταιριάζει στη νοοτροπία σου για να σε βοηθήσει. Θέλοντας να καταλήξω ότι θα κινηθείς προς τον σκοπό σου κάνοντας τα σωστά βήματα.

Τι γίνεται τώρα με το νοερό κομμάτι. Ότι είναι υπαρκτό, είναι ύλη, το αντιλαμβανόμαστε πιο εύκολα οι άνθρωποι. Το χειροπιαστό, όπως και οι πρώτες ανάγκες μας, καθώς με αυτές επιβιώνουμε, είναι πιο εύκολα αντιληπτές. Αντιλαμβανόμαστε , νιώθουμε την εκάστοτε ανάγκη και πράττουμε προς το αποτέλεσμα. Πεινάω, τρώω. Νυστάζω, κοιμάμαι.

Οι δευτερεύουσες ανάγκες για να πραγματοποιηθούν βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια του καθενός στο πώς σκέφτεται. Το νοητικό επομένως κομμάτι αφορά τη προσέγγιση και τη πίστη που έχει ο καθένας από εμάς. Όλοι μας, ανεξαιρέτως, έχουμε άπειρη δύναμη μέσα μας. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να χτίσουμε το νοερό μας σπίτι, αυτό που κατοικείται το σώμα μας που ονομάζεται ευτυχία, αφθονία, αγάπη. Για να μπορέσει να χτιστεί με επιτυχία το νοερό μας σπίτι θα πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις μας, αφού εμείς έχουμε αποφασίσει να του προσφέρουμε τις θετικές έννοιες στα θέλω μας, την εσωτερική μας τόλμη, τον τεράστιο εαυτό μας για να μην χτιστεί έχοντας για θεμέλια τα νοερά σχήματα φόβου, άγχους, προβληματισμού, έλλειψη εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης.

Αν ο άνθρωπος χτίσει το νοερό του σπίτι πάνω στο φόβο η εξέλιξη του θα είναι πάνω σε μια πλατφόρμα φόβου και επομένως θα έχει έλλειψη τόλμης. Αν από την άλλη χτίσει το νοερό του σπίτι σε πλατφόρμα δύναμης και αγάπης η εξέλιξη του θα είναι ανοδική και συνεχή. Η αγάπη προς το άγνωστο είναι η δύναμη στο τώρα μας. Αν καταφέρεις να αγαπήσεις το άγνωστο, τότε αγαπάς, εκτιμάς, αξιολογείς σωστά οτιδήποτε έρχεται κοντά σου. Αναγνωρίζεις, αντιλαμβάνεσαι, προχωράς. Μη φοβάσαι να πας μακριά, μην εμμένεις στον έναν εαυτό που έχεις διαμορφώσει. Άλλαξε τον, γνώρισε και άλλες πτυχές του εαυτού σου, για να μπορέσεις να μείνεις νέος για πάντα. Αν φτάσεις στο σημείο να βαριέσαι, είναι καμπανάκι ότι έχεις μια πανομοιότυπη ζωή και ακόμα και εσύ ο ίδιος έχεις βαρεθεί τον εαυτό σου.

Τα χρόνια σε κάποιους φαίνονται και σε κάποιους όχι. Δεν είναι τυχαίο. Είσαι αυτό που εσύ πιστεύεις ότι είσαι. Το νόημα του άρθρου απλοποιημένα είναι να τολμάς. Να μη φοβάσαι, να μην στηρίξεις όλη σου τη ζωή στο λίγο, επειδή έχεις βολευτεί κάπου. Μόνο βλέποντας, ζώντας, μαθαίνεις. Η ρουτίνα και η ίδια θέση θα σε κάνει να νιώθεις μοναξιά, απελπισία, γήρας. Μη επιτρέψεις να σου συμβεί. Οδήγησε τον εαυτό σου στην ευτυχία σου. Μπορείς!

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR