counter

Η ποιότητα στη σκέψη, φέρνει ποιότητα στη ζωή

Η ποιότητα στη σκέψη, φέρνει ποιότητα στη ζωή
Η ποιότητα στη σκέψη, φέρνει ποιότητα στη ζωή

Ο άνθρωπος ψάχνει την ελευθερία, την ευτυχία, την αγάπη έξω από τον εαυτό του. Πολλοί μάλιστα, υποβαθμίζουν τον έρωτα σε μια εφήμερη δραστηριότητα που ακριβώς μετά τους αφήνει ακόμα πιο ανικανοποίητους, ακόμα πιο ατελείς, ακόμα πιο απομακρυσμένους από την ουσιαστική ευτυχία. Μαθαίνουν να ζούνε με αυτό τον τρόπο και όσο περνάει ο καιρός κατακερματίζουν την ανθρώπινη πλευρά τους. Θέλουν να βρούνε λένε την αγάπη, αλλά δεν τους έρχεται. Πώς να έρθει η αγάπη που πρόκειται για κάτι αγνό, σε μια ψυχή που δεν πιστεύει στην αγάπη και της φέρεται βίαια; Την έχει τρομάξει. Η ανθρώπινη φύση, ωστόσο, φοβάται την αλλαγή, καθώς θα πρέπει να εγκαταλείψει τα άνετα, αλλά και εγκληματικά αυλάκια της επαναληπτικότητας και ας είναι αρνητικά και ας το γνωρίζει, προτιμά να εμμένει σε αυτά και ας πονά. Ο πόνος άλλωστε δίνει ζωή στη ζωή περισσοτέρων. Αρέσκεται ο άνθρωπος να μιλά για τον πόνο του. Στη ζωή μας επαναλαμβάνονται τα γεγονότα ξανά και ξανά, μέχρι να αλλάξει το ίδιο το άτομο και να πάψει να φοβάται. Αντί να είσαι και να σκέφτεσαι αναλώσιμα, σκέψου ποιοτικά. Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου στη ποσότητα, επικεντρώσου στη ποιότητα. Η ποιότητα, άλλωστε, δημιουργεί την ποσότητα, π,χ. στην διαχείριση της οικονομίας σου. Αν κάνεις αυτό που κάνεις καλά θα ανταμειφθείς για αυτό. Εστιάζοντας άρα στη δουλειά σου, γίνεσαι όλο και καλύτερος, με αποτέλεσμα με τον καιρό να ανταμείβεσαι και κατάλληλα. Όσο περισσότερο πιστεύεις στον εαυτό σου, τόσα περισσότερα θα έχεις.

 Ο άνθρωπος που τολμά και δεν φοβάται μπορεί να ανταποκριθεί και να κερδίσει όποιο κατόρθωμα, ακόμα και όσα του είναι ανέφικτα. Κάτι επίσης που βοηθάει, είναι να ονειρευόμαστε. Όλοι, μπορούμε να ονειρευόμαστε, όλοι έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε το δικό μας κόσμο αλλά μόνο λίγοι έχουμε την επίγνωση και ξέρουμε ότι το δικό μας όνειρο είναι τόσο ισχυρό που θα υλοποιηθεί. Μόνο λίγοι μεταξύ λίγων, μέσα από τη θέληση και την θετική συμπεριφορά μας, μπορούμε να ονειρευτούμε έναν τέλειο κόσμο και να τον μετατρέψουμε σε πραγματικό. Γιατί όχι εσύ. .Ο άνθρωπος που έχει στο μυαλό του το όνειρο, δεν μπορεί να διαφθαρεί, να παραπλανηθεί. Τα πάντα στη ζωή του θα είναι εστιασμένα στη μεγάλη του περιπέτεια. Ο φόβος και οι αμφιβολίες είναι η αρρώστια του ονείρου. 

Μόνο ο άνθρωπος που αγαπάει μπορεί να τα καταφέρει και μόνο ένας άνθρωπος που πρωτίστως αγαπάει τον εαυτό του, μπορεί να αγαπάει. Μην φοβόμαστε άλλο, μην επιτρέπουμε στο νου να αναλώνεται σε αρνητικά σενάρια, που τον κρατάνε πίσω. Τι πιο όμορφο από το να επικεντρωθούμε σε αυτά που πραγματικά θέλουμε και να τα κατακτήσουμε. Αναλώσιμοι είναι οι πολλοί, εσύ είσαι μοναδικός και ένας. Αξιοποίησε τη ζωή σου στη ποιότητα, και θα ανταμειφθείς γι αυτό….. Εσύ θα είσαι ο κερδισμένος. Ο κόσμος είναι όπως τον βλέπεις εσύ, άλλαξε τη νοοτροπία σου και θα αλλάξουν τα γεγονότα καθώς και τα συμβάντα της ζωής σου. Ομόρφυνε τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και θα ομορφύνει και η ζωή σου.

Διαβάστε επίσηςΠρώτα σουτάρεις, μετά σκοράρεις

Διαβάστε επίσης: Αγάπη με το ζόρι γίνεται;

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR