counter

Αγάπη με το ζόρι γίνεται;

Αγάπη με το ζόρι γίνεται;
Αγάπη με το ζόρι γίνεται;

Σε ένα συνέδριο που παρεβρέθηκα, μια γυναίκα, μίλησε για την ιστορία της, ότι δηλαδή βασανιζόταν από συναισθήματα μίσους. Βρήκε μια μέρα το θάρρος να πει στη μητέρα της, ότι δεν της άρεσε ως μητέρα. Της είπε ό,τι αισθανόταν. Ότι, δηλαδή, όταν ήταν μικρή την θυμάται ως μια νευρική μάνα, που δεν αγκάλιαζε το παιδί της, που δεν του προσέφερε τρυφερότητα και ασφάλεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ίδια με φοβίες, να μην μπορεί να εμπιστευτεί τον κόσμο και να έχει έναν μόνιμο θυμό. Το ότι βρήκε το θάρρος να της το εξομολογηθεί ήταν ένα βήμα για την ίδια να μπορέσει να θεραπευτεί, καθώς τώρα θα μπορούσαν αυτές οι δυο γυναίκες να χτίσουν εκ νέου μια νέα πιο ειλικρινής σχέση. Αγάπη με το ζόρι δεν είναι αγάπη, ακόμα και μέσα στην οικογένεια.

Το μόνο σίγουρο για τις καταπιεσμένες σχέσεις, όποιας μορφής, είναι να κατανοήσουν κάποια στιγμή ότι με το να συντηρούν έναν ψεύτικο δεσμό, χωρίς πραγματική επικοινωνία, δεν καταφέρνουν τίποτα απολύτως, πέρα του να ζουν μια δυσαρεστημένη ζωή. Συνήθως κρύβονται, αυτοί οι άνθρωποι πίσω από μια μάσκα αγανάκτησης, ακόμα και μίσους, επιλέγουν επιδερμικές επαφές, καθόλου ουσιαστικές και σπάνια δημιουργούν αληθινές σχέσεις.   Σχέσεις που βασίζονται σε επικοινωνία με προσωπεία δεν μπορούν να αλλάξουν, παραμένουν αυτό που ήταν πάντα, περιπτώσεις μη επικοινωνίας.

Όταν και οι δυο πλευρές είναι ειλικρινείς, αποδέχονται πρωτίστως τα συναισθήματά τους και στη συνέχεια μπορούν να τα μοιραστούν χωρίς φόβο, τότε και οι δυο πλευρές είναι ανοιχτές σε αληθινές συναλλαγές. Αν, ωστόσο, δεν ξεκινήσουμε την καθαρή συναλλαγή με τους γονείς μας, πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αληθινές σχέσεις αργότερα με τους συντρόφους μας;  Οι άνθρωποι που διαλέγουμε στον δρόμο της ζωής μας, είναι επιλογές μας για κάποιον λόγο. Είναι η μάθησή μας. Είναι η εξέλιξή μας. Είναι οι στάσεις που μας ωριμάζουν, που μας διαμορφώνουν έναν καλύτερο χαρακτήρα για να σταματήσουμε στον έναν πολύ ισχυρό σταθμό, που θα επιλέξουμε.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται και συνδέονται χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες, είναι για μένα και τα ζευγάρια που αποπνέουν δύναμη. Τον σύντροφο, τον επιλέγεις. Δυο φορές παραπάνω να του φέρεσαι όμορφα, τίμια και ντόμπρα...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR