counter

Η μοναξιά, το τίμημα, η μοναχικότητα, η επιβράβευση!

Η μοναξιά, το τίμημα, η μοναχικότητα, η επιβράβευση!
Η μοναξιά, το τίμημα, η μοναχικότητα, η επιβράβευση!

Το μεγαλύτερο θέμα που επικρατεί στις μέρες μας είναι ο εγωισμός. Όλοι θέλουν κάτι από τους άλλους. Και εδώ γεννάτε μια ερώτηση. Σου αξίζει αυτό που ζητάς; Αυτό που ζητάς το προσφέρεις; Η απλά ζητάς; Αν σου αξίζει αυτό που ζητάς Θα σου επιστρέφεται απλόχερα, καθώς πρωτίστως εσύ το δίνεις. Τι εννοώ. Θες να σε εκτιμούν να σε σέβονται και να σε αγαπούν. Γίνε το άτομο που θα θέλουν να σε εκτιμούν να σε σέβονται και να σε αγαπούν επειδή αυτό είσαι. Το σύμπαν δεν ακούει στη προσποιητή ευγένεια, ακούει στην ευγένεια. Δεν ακούει στο τι λες και τι κάνεις όταν είσαι στα καλά σου, αλλά τι λες και τι κάνεις όταν δεν είσαι. Για αυτό μίλα όμορφα πάντα. Μίλα με ειλικρίνεια, αλλά με σεβασμό. Μην προσβάλλεις. Χρησιμοποίησε όμορφες λέξεις που εκπέμπουν θετικότητα. Επίλεξε να βλέπεις στον άλλον το όμορφο στοιχείο που έχει και μεγέθυνε του το. Να λες συχνά τις λέξεις ευχαριστώ, παρακαλώ. Να ακούς τους άλλους, να τους νοιάζεσαι και να τους το δείχνεις. Να είσαι συνεπής. Να διαβάζεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Το να διαβάζεις κάτι νέο είναι και ο τρόπος να παραμένεις υγιής και νέος. Υπάρχουν άνθρωποι πχ που σταματούν να διαβάζουν βιβλία όταν τελειώνει το σχολείο. Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό ξεκινά η γήρανση. Άρα για κάποιους η γήρανση ξεκινά στα 20 τους χρόνια.

Επίσης, δες αλλιώς τα όσα σε εκνευρίζουν. Οι άνθρωποι που σε εκνευρίζουν είναι η εκπαίδευση σου. Δες βαθιά μέσα σου γιατί σε εκνευρίζουν και βελτίωσε τον εαυτό σου ως προς αυτά τα σημεία. Οι άνθρωποι γύρω μας είναι και οι καλύτεροι δάσκαλοι. Αντί να θυμώνεις μαζί τους και να αντιδράς σαν μικρό παιδί μάθε από αυτούς. Κατανόησε τον εαυτό σου καλύτερα. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μη σταματάς ποτέ την εξέλιξη. Η ανάπτυξη ξεκινά από μέσα. Το πιο σημαντικό, που το λέω συνέχεια, να χρησιμοποιείς όμορφο λεξιλόγιο και να χαμογελάς. Κάνε μια άσκηση για μια μέρα. Γράψε σε ένα χαρτί τις λέξεις που σε ακούς να χρησιμοποιείς περισσότερο. Αν έχουν αρνητική σημασία άλλαξε τες. Γράψε σε ένα άλλο χαρτί λέξεις που θα ήθελες να χρησιμοποιείς και αντικατέστησε τες. Γίνε ο άνθρωπος που θα σου άρεσε να γνωρίσεις και άσε μετά το σύμπαν να λειτουργήσει…Ζήσε, δοκίμασε τον εαυτό σου σε διαφορετικά πράγματα.

Όσο θα καινοτομείς φυσικά εσύ και δεν θα εφησυχάζεσαι, δοκιμάζοντας καινούρια πράγματα δηλαδή, θα έχεις και περισσότερες πιθανότητες να αποτυγχάνεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει αποτυχία. Σημαίνει ζεις δοκιμάζεις και οδηγείσαι προς στην επιτυχία. Την αποτυχία, όσες φορές τη βίωσα κατάλαβα ότι ήταν δώρο, για να μάθω κάτι επιπλέον και να με φέρει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο μου. Πολλοί με ρωτούν αν απολαμβάνω τη ζωή, καθώς για εκείνους ζω με περιορισμούς. Η δική μου ανάγνωση είναι ότι η απόλαυση δεν φέρνει πάντα την ευτυχία. Η απόλαυση έρχεται από έξω, δηλαδή από τον εξωτερικό παράγοντα και έχει σύντομη χαρά. Ενώ η ευτυχία έρχεται από μέσα και έχει διάρκεια. Αν αποφασίσεις να βαδίσεις τον δύσκολο δρόμο να βρεθείς με την ευτυχία δηλαδή, που θα είναι μια διαδρομή μοναχική θα διαπιστώσεις ότι η απόλαυση έρχεται και αυτή τη φορά είναι μόνιμη. Στην αρχή τη μοναξιά θα τη νιώθεις τίμημα. Όταν καταλήξει να την αποκαλέσεις μοναχικότητα, τότε θα έχεις νιώσει την επιβράβευση και τότε θα έχεις θεραπευτεί. Και κάπως έτσι η ζωή των συναισθημάτων ξεκινά κάνοντας τις σωστές επιλογές...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR