counter

Η δράση είναι λόγια σε κίνηση, ή αλλιώς είσαι ότι πράττεις

Η δράση είναι λόγια σε κίνηση, ή αλλιώς είσαι ότι πράττεις
Η δράση είναι λόγια σε κίνηση, ή αλλιώς είσαι ότι πράττεις

Όλοι μας αποσκοπούμε στην ευτυχία μας. Όμως αρκετός κόσμος που φαινομενικά τα έχει όλα και θα έπρεπε να νιώθει ολοκληρωμένα, δεν είναι. Κάτι σαν να σαμποτάρει τον ίδιο του τον εαυτό και να μην μπορεί να το σταματήσει, δικαιολογώντας πάντα τον εαυτό του, ότι έτσι του αρέσει. Τι σου αρέσει,ακριβώς; Που αμφιταλαντεύεσαι, ενώ θα μπορούσες να είσαι και να νιώθεις αρμονία και χαρά; Θες να δημιουργήσεις διάφορα πράγματα, να κάνεις διάφορα πράγματα. Βρίσκεσαι, ωστόσο, σε τέτοια σύγχυση που δεν απολαμβάνεις τίποτα από όσα κάνεις, γιατί τρέχεις να προλάβεις, λες και σε καταδιώκουν, με αποτέλεσμα να υπάρχεις, αλλά να μην ζεις. Η ζωή, σου φέρνει τον καθρέφτη σου, μετά από λίγο και σου λέει: “Φίλε τώρα τι κάνουμε”; Και απάντηση δεν έχεις. Η σκέψη, λοιπόν, είναι το πρώτο επίπεδο της δημιουργίας. Μετά έρχεται ο λόγος. Κάθετι που λέμε είναι μια εκφραζόμενη σκέψη.

Αν εσύ σκέφτεσαι αρνητικά, φοβισμένα, δειλά, τέτοιες λέξεις θα δημιουργήσεις και κατ΄επέκταση τέτοια γεγονότα. Αναρωτιέσαι αργότερα τι έκανες λάθος και δεν είναι τα πράγματα όπως θα τα ήθελες. Τα έχεις προκαταβάλει. Έχεις προαποφασίσει τα γεγονότα πριν συμβούν με τις σκέψεις σου και φυσικά υλοποιούνται. Θα μου πεις και λογική η ερώτηση, αν είναι έτσι να σκέφτομαι συνέχεια όμορφα και θα μου συμβαίνουν όμορφα πράγματα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα πρέπει να επιμείνεις στην θετική σου σκέψη και δράση, όπως έχεις επιμείνει για πολλά χρόνια στην αρνητική, μέχρι να καταφέρεις να μένεις πράος ακόμα και όταν σε προκαλούν και περιμένουν από σένα να αντιδράσεις όπως θα ήταν γνώριμο για τους περισσότερους, με θυμό, για να ξεκινήσει ένας λαμπρότατος τσακωμός.

Όταν αυτό θα σου γίνει βίωμα, ναι θα δεις και θα ζήσεις υπέροχα γεγονότα στη ζωή σου. Θα τα έχεις μαγνητίσει. Η αλλαγή αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά είναι ο δρόμος προς την εσωτερική σου γαλήνη. Αυτά που συμβαίνουν, θα εξακολουθούν να συμβαίνουν, εννοώντας τα αρνητικά γεγονότα. Το θέμα είναι εσύ πως νιώθεις γι΄αυτά, εσύ πώς αντιδράς. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα που ξεκινάει συνήθως όμορφα, αλλά πολλές φορές καταλήγει ολέθρια. Ερωτεύεσαι. Πέφτεις με τα μούτρα, χωρίς να το σκεφτείς. Αυτός ο τρόπος δεν θα σου φέρει την ουσιαστική αγάπη. Όπως ακριβώς ερωτεύτηκες, καθώς επρόκειτο για μια δική σου ανάγκη εκείνης της περιόδου, έτσι και θα ξερωτευτείς. Όταν πρόκειται για σχέση ζωής, χρειάζεται να προσθέσεις και λίγη σκέψη. Αν συμφωνείτε και οι δυο σε συνειδητό επίπεδο, ότι ο σκοπός της σχέσης είναι να δημιουργήσετε μια ευκαιρία, όχι μια υποχρέωση, μια ευκαιρία για ανάπτυξη, για εξύψωση της ζωής σας και όχι μια συνεχή διαμάχη για το ποιος θα αλλάξει ποιον και ποιος θα παγιδέψει ποιον, τότε η σχέση αυτή έχει ξεκινήσει σε γερές βάσεις, έτοιμη να αντέξει τις όποιες αναταράξεις.

Διαβάστε επίσης Πρώτα σουτάρεις, μετά σκοράρεις

Διαβάστε επίσης : Αγάπη με το ζόρι γίνεται;

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR