counter

Δράση - Αντίδραση…

Δράση - Αντίδραση…
Δράση - Αντίδραση…

Δράση, αντίδραση. Υπάρχει τελικά αντίδραση ή μήπως μόνο δράση. Όπως το βλέπω πια, μέσα από τα δικά μου μάτια, δεν υπάρχει αντίδραση. Υπάρχει μόνο δράση. Υπάρχει η δική σου διαχείριση στις καταστάσεις που βιώνεις. Και αυτή η αντιμετώπιση που έχεις ως προς τις καταστάσεις, είναι αυτό που είσαι… Άλλος θα διαχειριστεί τον θυμό με θυμό, θεωρώντας ότι σωστό είναι να πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα. Άλλος αν τον πονέσουν θα θελήσει να πονέσει τον άλλον διπλά, δεν του αρκεί καν το ίδιο νόμισμα που προανέφερα, αυτός επιθυμεί να πάρει και εκδίκηση, άρα θα το κάνει μέχρι και αυτοσκοπό και δεν θα ηρεμήσει αν δεν το καταφέρει.

Μια μικρότερη μερίδα ανθρώπων θα διαβάσει προσεκτικά την κατάσταση, θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει το μάθημα και γιατί του συνέβη το όποιο γεγονός, θα θελήσει να κατανοήσει, να αποδεχτεί, να συγχωρήσει, να μετρήσει τον εαυτό του καλύτερα, να προχωρήσει βελτιώνοντας τον εαυτό του. Πού κερδίζει αυτή η τελευταία κατηγορία; Ότι δεν χάνει χρόνο. Βλέπει, παρατηρεί και αλλάζει ό,τι δεν τον ευχαριστεί, χωρίς να χρεώνει τον εξωτερικό παράγοντα κ ας φταίει ο εξωτερικός παράγοντας. Λέγοντας αλλάζει, εννοώ και υπογραμμίζω τον εαυτό του και μόνο. Μαθαίνει να καθρεφτίζει στους άλλους τον εαυτό τους, αφού έχει μάθει τη σημασιολογία του καθρέφτη και το έχει ήδη κάνει στον εαυτό του πρώτα.

Αν δεν σου αρέσει το πώς σου φέρεται κάποιος, κοίτα μέσα από τα μάτια του. Δες που μπορεί να φταις, δες και αναγνώρισε το δικό σου μερίδιο ευθύνης. Αν μάθεις να λειτουργείς έτσι, θα βελτιώσεις κατά πολύ τις σχέσεις σου. Μόνο αλλάζοντας τον εαυτό μας βελτιώνουμε τις σχέσεις μας. Κ πώς γίνεται αυτό; Διώχνοντας τον εχθρό; Ποιος είναι ο εχθρός; Το εγώ μας. Γιατί να το κάνεις; Γιατί τη δική σου ζωή σπαταλάς όταν εκδικείσαι, το δικό σου κάρμα χαλάς, τη δική σου ζωή παραμερίζεις.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα περάσεις σε μια άλλη διάσταση που η σύνδεση σου με τους ανθρώπους θα είναι πιο ουσιαστική, πιο ξεκάθαρη, πιο αληθινή, με σένα πιο ευτυχή. Ό,τι συναισθήματα καλοσύνης έχεις μέσα σου μεγένθυνε τα και όσα συναισθήματα έχεις φθόνου, ζήλιας, αρνητικότητας ελάττωσε τα. Αν ξεκινήσεις με αυτή την άσκηση θα μάθεις να ελέγχεις σιγά-σιγά τον εαυτό σου και θα κερδίσεις τη ζωή σου... Τι πιο όμορφο....

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR