counter

"Βλέποντας την άλλη πλευρά"

"Βλέποντας την άλλη πλευρά"
"Βλέποντας την άλλη πλευρά"

Ο άνθρωπος είναι ένα ατελές έργο υπό συνεχή εξέλιξη, όπως λέει κ ο Robin Sharma.

Όλοι μας περνάμε δυσκολίες. Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι περνάμε επίπονες δοκιμασίες. Μου λένε αρκετές φορές, για σένα είναι εύκολο αυτό που προτείνεις, για σένα είναι απλό. Το έχεις κατανοήσει. Σου είναι εύκολο να συγχωρείς. Εγώ δεν μπορώ μου λένε. Είμαι θυμωμένος. Τίποτα δεν είναι απλό για κανέναν. Επιλέγεις να το κάνεις απλό.

Το ότι διδάσκω γιόγκα και τη φιλοσοφία της δεν σημαίνει ότι έχω γλυτώσει τον εαυτό μου από κακουχίες και δεν έχω περάσει κ εγώ η ίδια από σκληρές καταστάσεις. Όμως, σίγουρα μπορώ να πω ότι όσοι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς τρόπους για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, βοηθούν πρωτίστως τον ίδιο τους τον εαυτό καθώς αποκτούν διορατικότητα και αντίληψη. Το πρώτο και το πιο σημαντικό εγχείρημα στις ζωές μας που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι να κάνουμε πράξη όσα λέμε. Αν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας θα καταφέρουμε να βλέπουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Οφείλεις να ονειρεύεσαι και να τολμάς. Να επιθυμείς να φθάνεις όλο και ψηλότερα και να γίνεσαι όλο και καλύτερος. Οφείλεις να πηγαίνεις στα μέρη που σε τρομάζουν και να τολμάς ό,τι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Το πεπρωμένο μας καθορίζεται από το πόσο τολμάμε το δύσκολο όχι το εύκολο.

Πώς αντιδράμε στις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Πώς αντιδράμε σε αυτό που φοβόμαστε. Το κοιτάμε και φεύγουμε; Ή μένουμε και το αντιμετωπίζουμε; Αν μάθεις τον εαυτό σου να δειλιάζει, θα το συνηθίσει και θα σε μικρύνεις. Η ζωή είναι σπουδαία για να παίζεις συντηρητικά. Είναι προτιμότερο να αποτύχεις δοκιμάζοντας αυτό που σε τρομάζει, από το να μετανιώνεις που δεν το δοκίμασες. Αυτό που δεν δοκιμάζεις από φόβο είναι κι ο δρόμος της επιτυχίας. Η βολή δεν οδηγεί στην επιτυχία. Η σιγουριά φέρνει στασιμότητα. Η αβεβαιότητα κρατά το μυαλό και κατά συνέπεια τον οργανισμό σε εγρήγορση. Ένας εγκέφαλος σε εγρήγορση δεν εφησυχάζεται. Αρπάζει τα δώρα με ευγνωμοσύνη και η ζωή του προσφέρει κι άλλα. Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί να θέλει και δεν είναι καθόλου κακό. Αυτό τον κρατά ζωντανό. Με ταπεινότητα και με αγάπη, δουλεύοντας σκληρά, μη υιοθετώντας αμυντική στάση απέναντι στα πάντα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι για παράδειγμα που τρώνε το ίδιο πρωινό 20 χρόνια. Πάνε στα ίδια μέρη διακοπές. Κάνουν την ίδια διαδρομή κάθε μέρα. Τις ίδιες συζητήσεις. Τις ίδιες σκέψεις. Αν τους κάνει ευτυχισμένους καλά κάνουν. Δεν κρίνω κανένα τρόπο ζωής. Αλλά αν κάνεις τα ίδια πράγματα πώς να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Αν δεν ρισκάρεις πώς θα δεις τι πραγματικά σου αρμόζει. Αν δεν αποτύχεις πώς θα πετύχεις; Η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας. Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει ανταμοιβή. Και τι σημαίνει ρίσκο; Κάνε ότι δεν θα έκανες. Πέρασε απέναντι.. Κάνε το αντίθετο από αυτό που έχεις συνηθίσει. Πήγαινε ένα ταξίδι που δεν θα έκανες. Κάνε μια συζήτηση που δεν θα έκανες. Διάβασε ένα βιβλίο που δεν θα διάβαζες. Κάνε παρέα με κάποιον που δεν θα έκανες. Πήγαινε σε μια περιοχή που δεν θα πήγαινες. Γευμάτισε μόνος σου σε ένα εστιατόριο και παρατήρησε τους άλλους, κάτι που λογικά δεν θα έκανες. Δες τι έχεις να πάρεις αν δοκιμάσεις πράγματα που δεν θα δοκίμαζες. Και γιατί στα λέω όλα αυτά σε τέτοιους καιρούς που όλα είναι ρευστά! Γιατί όλα είναι ρευστά πάντα ούτως ή άλλως. Δες το αλλιώς τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα. Γίνε πιο ευγενής, στον αγενή. Γίνε πιο διαλλακτικός από τον τετραγωνισμένο. Βοήθησε περισσότερο τώρα που δεν μπορείς. Δες τα πράγματα πιο καθαρά τώρα που είναι όλα θολά αλλά και δεν είναι...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR