counter

Άλλαξε δόνηση και θα αλλάξει η ζωή σου

Άλλαξε δόνηση και θα αλλάξει η ζωή σου
Άλλαξε δόνηση και θα αλλάξει η ζωή σου

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα πάντα αλλάζουν. Τίποτα δεν παραμένει ίδιο, ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι καταστάσεις. Ωστόσο αν κάτι δεν επιθυμούμε να αλλάζει αυτό είναι η υγεία μας, εννοώντας ότι όλοι θέλουμε να είμαστε μονίμως υγιής. Τι κάνουμε όμως γι αυτό;  Για να κρατήσουμε την υγεία μας σε καλά επίπεδα θα πρέπει να το αποφασίσουμε. Και τι εννοώ. Έχεις μήπως παρατηρήσει ότι όταν είσαι ψυχολογικά πεσμένος αρρωσταίνεις και πιο εύκολα;  Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η υγεία σου εξαρτάται από τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιδράς. Εξαρτάται από την ικανότητά σου να εκφράζεις πλήρως τα συναισθήματά σου, αναπτύσσοντας ακόμα και την δεξιότητα να εκφράζεις τον θυμό σου, την απογοήτευσή σου, την ανησυχία σου, όλα δηλαδή τα αρνητικά συναισθήματα και να μην τα κρατάς μέσα σου, αφήνοντάς τα να σε κατακλύζουν.

Μόνο όταν το καταφέρεις αυτό θα μπορέσεις να ξεπεράσεις και τον όποιο θυμό έχεις, να βρεις τον δρόμο προς την συγχώρεση και να προχωρήσεις προς την αγάπη και την χαρά. Όσο και να σου φαίνεται περίεργο το να γνωρίζεις, να νιώθεις και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου είναι ευεργετικό για την υγεία σου. Τα συναισθήματα που εξωτερικεύονται σε βοηθούν να προχωράς σταθερά σε υγιή μονοπάτια, καθώς βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί αβίαστα στην καρδιά και τις αρτηρίες. Επίσης, η θλίψη, η ανησυχία και η κατάθλιψη, πολλές φορές είναι η αιτία που βλέπεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει. Αυτό, γιατί ο θυμός είναι ο κυριότερος συναισθηματικός παράγοντας. Όταν είσαι διαρκώς νευριασμένος και θυμωμένος, τα επινεφρίδιά σου παράγουν κορτιζόλη, μια ορμόνη που προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας και να σου η ζυγαριά να ανηφορίζει και εσύ να υποστηρίζεις ότι ακολουθείς το πρόγραμμα του διατροφολόγου σου, χωρίς να βλέπεις αποτελέσματα.

Εν κατακλίδει, η διάθεση μας, τα συναισθήματά μας, η απόφασή μας το πώς βλέπουμε την ζωή και πώς ζούμε, παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υγεία μας. Ένας υγιής τρόπος σκέψης που σου προτείνω, είναι να παρατηρείς τον κόσμο πως φέρεται και ότι δεν σου αρέσει, απλά μην το κάνεις. Για παράδειγμα, δεν σου αρέσει ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν, αντί να μπαίνεις σε διαμάχες, μην αντιδράς στο κακό. Προσπέρασέ το. Αν αντιδράς σε αρνητικές συμπεριφορές δίνεις χώρο για να συνεχιστεί ένας φαύλος αρνητικός κύκλος, ενώ αν δεν δώσεις συνέχεια, ή που ο άλλος θα σταματήσει και θα σε ακολουθήσει σε έναν υγιή τρόπο ζωής, ή δεν κάνει για σένα και θα αποχωρήσεις. Τόσο απλά.. Όλα έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις σου και το τι διαλέγεις... 

Διαβάστε επίσης: Πρώτα σουτάρεις, μετά σκοράρεις

Διαβάστε επίσης: Αγάπη με το ζόρι γίνεται;

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR