counter

Αγάπη! Όμορφη έννοια. Γιατί ομως δεν υπάρχει ορισμός; Γιατί δεν διδάσκεται…

Αγάπη! Όμορφη έννοια. Γιατί ομως δεν υπάρχει ορισμός; Γιατί δεν διδάσκεται…
Αγάπη! Όμορφη έννοια. Γιατί ομως δεν υπάρχει ορισμός; Γιατί δεν διδάσκεται…

Αγάπη! Όμορφη έννοια. Γιατί ομως δεν υπάρχει ορισμός; Γιατί δεν διδάσκεται μάθημα στα σχολεία; Γιατί αφήνουν την ερμηνεία της στη κρίση του καθενός; Ισως γιατί πρόκειται για την πιο ισχυρή αξία και ισως οι αξιες να είναι απλά προσωπική υπόθεση, για να ανακαλύψει ο καθενας από εμας τον λόγο ύπαρξης του.

Τι είναι αγάπη λοιπόν; Πριν συνεχίσεις να με διαβάζεις, αν θες κάνε μια διακοπή και γράψε σε ένα χαρτί τι είναι αγάπη για σένα. Πόσο κοντά θεωρείς βρίσκεσαι με το πρότυπο σου; Είναι στα σχέδιά σου να συναντήσεις αυτό το πρότυπο ή δεν σε πειράζει να κάνεις εκπτώσεις; Αυτό στο ζητάω για να δεις ότι το πιο πιθανό είναι να γράφουμε τελείως άλλα πράγματα και έτσι να κατανοήσεις ότι είναι μάταιο να απαιτείς να σε αγαπούν όπως θα ήθελες. Ίσως διαπιστώσεις ότι αν αγαπάς όπως ξέρεις και όπως θα ήθελες να σε αγαπούν και επιτρέπεις στους άλλους να σε αγαπούν όπως ξέρουν και θέλουν και εκείνοι να μην χάνεις χρόνο. Με τον κατάλληλο άνθρωπο η αγάπη είναι όμορφη, δεν έχει πόνο. Αν ταιριάζετε θα το διαπιστώσετε πολύ σύντομα. Πώς; Και οι δυο καρδιές θα νιώθουν γεμάτες και δημιουργικές. Αν όχι, απλά κάνετε εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Η επιλογή δική μας πάντα! Τι είναι αγάπη για μένα λοιπόν. Δόσιμο. Νοιάξιμο.

Ο άνθρωπος που αγαπά δεν μπορεί να είναι εγωιστής και αυτό γιατί η αγάπη δημιουργεί ισότητα. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο γίνεσαι ίσος μαζί του. Κανένας δεν είναι κατώτερος ή ανώτερος. Ο καθένας είναι μοναδικός και διαφορετικός. Αγαπάς τη διαφορετικότητα του και τη συμπληρώνεις. Δεν κάνεις διακρίσεις. Ανθίζεις από την αγάπη. Ο άνθρωπος δεν είναι μια χρησιμότητα. Ένα αντικείμενο έχει χρησιμότητα. Ένα τριαντάφυλλο ανθίζει για τον εαυτό του. Δεν ανθίζει για χάρη των περαστικών που θα τύχει να περάσουν και να το δουν. Έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει και με τον άνθρωπο. Να ανθίζει για τον ίδιο. Να μην προβάλλει τον εαυτό του σαν μια βιτρίνα που μετά δεν μπορεί να υποστηρίξει. Αν το κάνει, είναι σαν να λέει έλα πλησίασε με και χρησιμοποίησε με. Είμαι ένα αντικείμενο. Φωνάζει. Ίσως αν κανεις όλα τα λάθος πράγματα να καταλαβεις τα σωστά! Ίσως να μην υπάρχουν λάθη στην αγάπη! Ίσως τα λάθη να σε οδηγούν στην αγάπη. Ίσως με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεσαι η αγάπη να αρκεί! Όπως και να ´χει αν βρίσκεσαι στην ολοκλήρωση και στην εκπλήρωση. Αν, ότι και αν συμβαίνει το πρώτο τηλεφώνημα σου επιθυμείς να ειναι ο άνθρωπός σου, όχι από συνήθεια αλλά απο πόθο, τότε εχεις βρει την αγάπη...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR